Македонският президент честити на Плевнелиев

5958
Македонският президент честити на Плевнелиев
Двамата президенти се съгласили, че добрите отношения и сътрудничество между двете държави ще продължат със същата интензивност

Македонският президент Георге Иванов се обади по телефона, за да честити встъпването в длъжност на българския президент Росен Плевнелиев и да му пожелае много успехи, предаде агенция МИА.

По време на разговора Иванов изразил увереност, че под ръководството на новия български президент България ще продължи да постига успехи и ще запази конструктивната си роля за стабилността и развитието на региона.

Кралицата поздрави Плевнелиев

Лично Нейно Превъзходителство Кралица Елизабет II е изпратила поздравително писмо до новоизбрания президент на Република България Росен...

Двамата президенти се съгласили, че добрите отношения и сътрудничество между двете държави ще продължат със същата интензивност.

Те разговаряли и за общите цели на Македония и България по отношение на стабилността и просперитета, както и за перспективите на целия регион за Европейския съюз и НАТО, се посочва в съобщение на кабинета на македонския държавен глава. Иванов изразил надежда, че България ще продължи да подкрепя Македония в европейската и евроатлантическата й интеграция, особено преди срещата на върха на НАТО в Чикаго.

Двамата президенти се договорили да осъществят среща, на която да обменят своите позиции и идеи, както и конкретни предложения за регионално сътрудничество в областта на икономиката, енергетиката, инфраструктурните проекти и други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com