Мицкоски полудя: Фашистите в София ще разкъсат Македония

12245
Мицкоски полудя: Фашистите в София ще разкъсат Македония
Снимка: ВМРО-ДПМНЕ

Лидерът на опозиционната македонска партия ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски с истеричен тон обяви, че "този уикенд в София ще бъде разпарчетосана Македония", съобщава БГНЕС.

Това стана по време на протест пред сградата на правителството в Скопие по повод интервюто на премиера Зоран Заев пред БГНЕС, в което той се обяви за приятелство и добросъседство.

Заев обвини Мицкоски, че е против България и членството в ЕС

Македонският премиер Зоран Заев обвини лидера на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в двуличие спрямо отношенията със съседите и евроинтеграц...

В речта си Мицкоски използва най-различни обиди срещу България и "нейното фашистко минало", за което трябвало да паднем на колене. В речта му имаше и расистки намеци, които са в директно противоречие с принципите на ЕНП, в която членува неговата партия.

Участниците на протеста носеха и знамена със символа от Вергина, което е в директно противоречие с Договора от Преспа от 2018 г., подписан от Северна Македония и който позволи членство на страната в НАТО. Част от участниците носеха и плакати с цитати от Владимир Илич Ленин.

"Имам информация, че този уикенд в София Македония ще бъде разпарчетосана. Там се преговоря за нашата идентичност... От утре да започнем внимателно с блокадата на Македония, всеки ден. Да не позволяваме тези хора да ни продават вярата, нацията и кожата. Те отдавна са продали своя ген на дявола", изтъкна Мицкоски, като според БГНЕС цялата си реч лидерът на ВМРО-ДПМНЕ е посветил на послания, изпълнени с омраза към България.

Мицкоски дори си позволи да се обърне към българските власти с думите: "Ако смятате, че в Скопие сте си намерили своя Квислинг (фашистки партньор, б. р.), много се лъжете. Нито един Квислинг няма да може да изтрие от нашата памет лика и делото на Дамян Груев и Гоце Делчев, които се бореха за съвременната македонска държава. Тази поръка изпращам до политиците на нашия източен съсед и ги призовавам при първата си визита в Скопие да паднат на колене пред паметника на партизаните и да се извинят за всичко сторено на македонския народ."

Мицкоски: България да не ни блокира, а да покаже истинско приятелство

Срещу промени в конституцията, за признаване на македонско малцинство в България и уважение към македонската история и нейната уникално...

По думите му "България водела ревизионистка и хегемонистична политика за създаване на велики държави и нации".

В самото начало на речта си Християн Мицкоски заяви, че с интервюто си Заев разпродавал "македонската идентичност, език и нация".

Преди речта му на трибуната говорещите подчертаваха "за връзката на партизаните с илинденците". След идването на партизаните през 1945 г. в Македония, когато тя е част от Югославия, в страната са избити хиляди членове на ВМРО.

Управляващата партия СДСМ на Заев осъди "истеричното поведение на Мицкоски", което не се приема от македонския народ и поради тази причина той си стои в опозиция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Вулин: За ЕС Сърбия е малка Русия и голям досадник

Румънски министър: Няма доказателства, че зърно от Украйна се разтоварва у нас

Опита да влезе в контакт с лампата: Гръцки ученик пострада при токов удар

Мицотакис отмени визитата си в САЩ

Призоваха Мицотакис да даде оставка: Гърция е най-бедна в ЕС след България

Африкански прах покри Гърция: Властите с предупреждение

Северна Македония чества 4 години в НАТО (ВИДЕО и СНИМКИ)

С чук и нож: Младеж вилня в гръцко училище (ВИДЕО)

Румънският президент разреши влизането на сили на НАТО в страната

Над 2 евро за безоловен: Скъп бензин в Гърция

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com