Очертават се рокади в северномакедонското правителство

1935
Очертават се рокади в северномакедонското правителство
Снимка: БГНЕС

Промени в правителството, а не предсрочни парламентарни избори ще има в Северна Македония. Продължаването на евроатлантическата политика и политиката на интеграция е заключението от дебата в рамките на деветата сесия на Централния съвет на управляващата СДСМ, която се провежда тази вечер в Охрид.

Лидерът на СДСМ и премиер Зоран Заев обясни в изявление пред медиите, че политиката на възприемане пред обществеността е с цел затвърждаване на очевидното евроинтеграционно бъдеще на страната.

Заев очаква дата за започване на преговорите с ЕС през септември

Македонският премиер Зоран Заев очаква предстоящият Съвет на Европейския съюз да потвърди изводите от доклада на Европейската комисия з...

„Постигнахме целта и се връщаме към ремонт на кабинета. Първо ще има промяна на не повече от осем министерски позиции", увери Заев и поясни, че ще обяви имената на новите министри до края на месеца. Той каза и, че ще освободи директорите на повече от двадесет държавни обществени институции, процес, който ще се проведе паралелно с ремонта на правителството.

Заев заяви, че ще има промени в управленските структури в правителството и в тях могат да влязат и представители на другите партии, членове на управляващата коалиция.

„В допълнение към факта, че процесите на ратификация на членството ни в НАТО се движат отлично, втората цел е, след 15 години опити, да получим дата за започване на преговори за членство в ЕС. Получихме уверения от държавите-членки, че Европейският съвет ще направи заключение на 20-21 юни, а в същото време Бундестагът ще ратифицира доклада през септември и датата ще ни бъде дадена през октомври“, заяви лидерът на СДСМ.

Той подчерта, че удължаването на времето за доклада и на самата дата на преговорите се дължат на провеждането на избори за Европейски парламент. Ако това е причината за удължаването на решението за датата на преговорите, е важно решението да бъде взето окончателно, дори и това да стане през октомври.

Проруска македонска партия: Кажете истината, че българите са с татарски произход

"Единствена Македония" гледа невярващо как исканията на членовете на българо-македонската комисия за ревизия на историята от българска ...

"Два или три месеца не са толкова важни. Всичко това не ни поставя в състояние да съкратим времето на всякакви политически промени и да вземем решение, което е най-подходящо за държавата и за гражданите, а именно да сложим край на идеята за предсрочни избори и правителството да продължи с целия си капацитет, като се посвети на реформите, но и на икономическите перспективи като приоритет за тази година", каза Заев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Народът ни наказа: Ковачевски след президентските избори

Пендаровски разочарован от резултатите на президентските избори

При 80% протоколи: Гордана Силяновска е с огромна преднина пред Стево Пендаровски

Официално: Силяновска от ВМРО-ДПМНЕ води убедително пред Пендаровски

Додик видя в Путин гарант за съществуването на Република Сръбска

Приключи първият тур на президентските избори в Северна Македония

Президентски избори в Северна Македония

Си Дзинпин ще посети Сърбия през май

Възстановяването след наводненията в Гърция ще струва над 3 млрд. евро

Гърция забранява скъпи яйца и козунак за Великден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com