Париж предлага помощ за пускане на трамваи в Скопие

2294
Париж предлага помощ за пускане на трамваи в Скопие

Местните власти в Париж предлагат съдействие при подготовката на бъдещи планове и стратегии за въвеждане на трамваен транспорт в Скопие за решаване на проблема с паркирането, както и за системи за споделяне на велосипеди и автомобили (bike-share и car-share).

Тези идеи бяха представени на кмета на Скопие Петре Шилегов в Париж от заместник-кмета на френската столица Кристоф Найдовски, който отговаря за обществения трафик в града.

Както съобщава пресслужбата на общината в македонската столица, в Париж кметът Шилегов е чул и концепцията на новата градска администрация за развитие и за дейностите, които френската столица може да реализира и в Скопие.

Македония маха и албански паметници от центъра на Скопие

Ръководителят на работната група, която разследва проекта "Скопие 2014" Мирослав Гърчев съобщи, че от центъра на македонската столица щ...

По време на официалното си посещение в Париж Шилегов разговаря с френски бизнесмени и имаше среща в дирекцията за континентална Европа във френското Министерство на външните работи.

В дирекция „Континентална Европа" Шилегов е представил засилената международна дейност на Скопие и необходимостта от засилена дипломация с основните европейски градове, в допълнение към редовното сътрудничество с побратимените.

Домакините са подчертали приноса на кмета на Скопие за затоплянето на отношенията със съседите и успешното му посещение в Атина миналия месец, информира общината в македонската столица.

Двете страни се споразумяха за засилване на сътрудничеството и по-активен ангажимент в дейността на Международната организация на франкофонията

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com