Партията на Заев иронизира Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ заради България

5274
Партията на Заев иронизира Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ заради България
Снимка: БГНЕС

Християн Мицкоски е длъжен да излезе пред гражданите и да каже за чии чужди интереси работи и с кои структури в България си сътрудничи, призова управляващата в Северна Македония партия СДСМ, водена от Зоран Заев.

"Почивните дни минаха, а държавата остана цяла. Мицкоски не отговори от кого е получил информацията, че Македония ще бъде разкъсана и защо не е докладвал за нещо толкова опасно на компетентните институции", се казва още в изявлението.

Андрей Ковачев: С лъжите си Мицкоски руши бъдещето на македонците

Със своите лъжи лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски руши европейското бъдеще на македонските граждани. Това заяви за БГНЕС евродепу...

Мицкоски излезе със сензационното изказване в събота, 28 ноември. Той говори по време на протеста пред сградата на правителството в Скопие по повод интервюто на премиера Зоран Заев пред БГНЕС, в което той се обяви за приятелство и добросъседство.

В речта си Мицкоски използва най-различни обиди срещу България и "нейното фашистко минало", за което трябвало да паднем на колене. В речта му имаше и расистки намеци. Участниците на протеста носеха и знамена със символа от Вергина, което е в пряко противоречие с Преспанския договор, благодарение на който страната стана член на НАТО. Част от участниците носеха и плакати с цитати от Ленин.

"Имам информация, че този уикенд в София Македония ще бъде разпарчетосана. Там се преговоря за нашата идентичност... От утре да започнем внимателно с блокадата на Македония, всеки ден. Да не позволяваме тези хора да ни продават вярата, нацията и кожата. Те отдавна са продали своя ген на дявола", заяви Мицкоски по време на митинга.

От СДСМ подчертават, че ВМРО-ДПМНЕ, водена от Мицкоски, работи срещу интересите на собствената си държава, разпространява невярна информация, подстрекава към конфликт, нетолерантност и разделение между гражданите.

ВМРО-ДПМНЕ: В интервюто си Заев не премина, а изтри всички червени линии

„Съществува сериозно основание за голямо безпокойство след вчерашните изявления на Зоран Заев, дадени в интервю за БГНЕС. Това се...

Истерията, която Мицкоски разпространява, вреди изключително на собствената държава и собствения народ в период, който е много важен за македонското бъдеще, когато се решава бъдещето на членството в ЕС, се казва още в позицията.

Същото поведение имаше и по повод подписването на Преспанския договор, припомнят от СДСМ. Тогава също се разпространяваха лъжи, че е застрашена македонската идентичност, която в действителност беше потвърдена и призната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Мицотакис се среща с Ердоган през май в Анкара

Генералният секретар на ООН: Напрежението между Белград и Прищина е нараснало

Кметът на гръцката столица: Атина не може да издържи повече цимент

Скопие осъмна с антибългарски графити (СНИМКА)

С кого ще се коалира ХДС на Пленкович в Хърватия

България е най-голямата заплаха за 23% от македонците: Проучване

Управляващите консерватори водят на изборите в Хърватия

Бурята "Рената" донесе дъжд, суграшица и сняг в Румъния (ВИДЕО)

Стачка парализира транспорта в Гърция

Неизвестни дронове над военна база в Румъния: Букурещ взема мерки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com