Поругал български паметник: България и Албания ще си поделят Македония

59810
Поругал български паметник: България и Албания ще си поделят Македония
Снимка: iStock

"На Македония няма да й остане нито един стълб, на който да се държи. Албанците контролират значителна част от страната, няма исторически континиум, няма собствена църква, няма език, няма нищо. Дори за мен, македонският журналист във Фейсбук, пишат, че съм българин." Това каза македонският публицист и ТВ водещ Миленко Неделковски в интервю за руската медия ИА REGNUM.

Той коментира още, че в своите искания София преминава всички допустими граници и дори настоява за това външното министерство на България да решава кое в Македония е "език на омразата", а кое не. 

Поругал български паметник: Фашистка България забива последния пирон в ковчега на Македония

Масовите демонстрации, които започнаха на 1 юли са реакция на народа на третия, финален етап на разлагането на македонската държава. То...

"После македонската прокуратура и съд трябва да реагират и да преследват собствените си граждани за това, че те например са казали някъде, че българите са татари", допълва журналистът. 

Неделковски подчертава, че посланиците на западните страни в Северна Македония, също както представилите на Запада, които пристигат в Скопие с цел да окажат натиск върху македонската страна, твърдят, че всички демонстранти, които протестират срещу споразумението с България, са привърженици на Русия. 

"Това споразумение по никакъв начин не е свързано с Русия, то касае само Македония, но ние получава етикет на руски агенти само, защото всяка вечер протестираме", обяснява още Неделковски. 

Той не вярва, че протестите ще постигнат целта си.

"Промяна в конституцията няма да има, тъй като най-силната опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ — няма да се съгласи. Но правителството ще подпише споразумение с България, за да може Македония да започне преговори за встъпване в Европейския съюз.", смята Неделковски. 

Журналист: Антибългарската истерия задушава бъдещето на Северна Македония

Протестите, които се случиха през последните четири дни в Скопие и които официално са предизвикани от т.н. Френско предложение, което в...

Според него проблемът е там, че в Македония няма българи и това се вижда от резултатите от парламентарните и президентски избори, където българските партии получават незначителен брой гласове.

"В Македония има повече хървати, отколкото българи. Има македонци, които са взели български паспорти по икономически съображения - те искат да работят в ЕС като шофьори, сервитьори, администратори", смята журналистът. 

Той смята, че Западът ще направи всичко, за да се постигне договореността между София и Скопие.

"На тях им пречи Македония, пречи им силната Сърбия, затова отнемат Косово и Метохия. Белград сега е съсредоточен върху този проблем и няма да се застъпи особено за Македония. Само две хиени се въртят около македонската държава - България и Албания. Те ще я разделят помежду си. 

Всяка държава стои на някакъв фундамент. Дори президентът Путин каза, че държави без идентичност не могат да оцелеят. Сега ние губим този фундамент. Единственото, което остана са някакви надежди в хората и лозунгите: "Никога Северна, само Македония", предвижда още Неделковски. 

Стево Пендаровски критикува протестите срещу България

Президентът Стево Пендаровски осъди съпроводените с насилие протести срещу френското предложение, което се стреми да сложи край на спор...

Според него "Фашистка България е забила последния пирон в ковчега на Македония", вижте повече от изказването му в ТАЗИ СТАТИЯ.

*Миленко Неделковски се прочу вандалската си проява и чупенето на паметната плоча на Камайкчалан,  която извърши през септември 2016 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Северна Македония чества 4 години в НАТО (ВИДЕО и СНИМКИ)

С чук и нож: Младеж вилня в гръцко училище (ВИДЕО)

Румънският президент разреши влизането на сили на НАТО в страната

Над 2 евро за безоловен: Скъп бензин в Гърция

Огромен пожар: Гръцката област Месиния е в пламъци (ВИДЕО)

Задава ли се нова война? Вучич с подозрително изказване (СНИМКА)

Нов граничен пункт със Северна Македония: Изпълнението на проекта е в ход

Предизборни излияния: В Скопие искат българите още да не се вписват в Конституцията

Заради жп катастрофата: Гръцкото правителство с вот на недоверие

Блинкен пожела много здраве на гърците

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com