Престъпници над 1500 пъти подслушвали Вучич

1929
Престъпници над 1500 пъти подслушвали Вучич
Снимка: Getty Images

Семейството на сръбския президент Александър Вучич е било подслушвано незаконно 1572 пъти. Това съобщи след заседанието на Съвета по национална сигурност в Белград вътрешният министър Александър Вулин. Пресконференцията бе предавана на живо от държавната телевизия РТС.

Подслушвани са разговори на брата на президента Андрей Вучич и по-големия му син Данило, на директора на разузнавателната служба БИА Братислав Гашич, кмета на Нови Сад и зам.-председател на СПП Милош Вучевич, външния министър Никола Селакович, депутата Владимир Джуканович и ръководителя на ФК "Цървена звезда" Звездан Терзич.

Скандал с подслушване на сръбския президент

Скандал с подслушване разтърси Сърбия. Според местния вестник "Курир", година и половина полицаи са подслушвали президента Александър В...

Според Вулин "разговорите са били сваляни на хартия и след това са били предавани на служители от вътрешното министерство". Искам да съобщя, че "всички замесени в нелегалното подслушване се провалиха по време на разпита с детектора на лъжата", каза още Вулин. "Подобно нещо никога повече не трябва да се случва на никого в Сърбия. Разпитахме голям брой служители както на вътрешното министерство, така и на членове на БИА - Агенцията за информация и сигурност", подчерта Вулин и поясни, че всичко е предадено на прокуратурата за борба срещу организираната престъпност.

Вътрешният министър съобщи, че в страната "е разбита престъпната група Беливук-Милкович". По време на пресконференцията бяха показани снимки с убити лица и фотографии със задържано оръжие и боеприпаси. Вулин призова "възрастните зрители да не позволяват техните деца да гледат снимките".

Президентът Вучич уточни, че по време на заседанието на Съвета по национална сигурност са били обсъдени няколко точки, а първата е била свързана с проблема с Косово.

"Сърбия се намира в тежка ситуация. Очакваме възобновяване на диалога между Прищина и Белград в началото на месец май. Ще бъдем готови за тези преговори. В цялата западна част от света се очаква Сърбия да приеме независимостта на Косово. Ние ще защитаваме държавните и националните интереси. Ще защитаваме това, което може да защитим", каза Вучич и поясни, че "Белград ще иска изпълнението на Брюкселските споразумения", предаде Агенция "Танюг".

Почти пълен локдаун в Сърбия за уикенда

В Сърбия от събота от 12:00 часа до понеделник в 6:00 часа ще работят само магазините за храна, аптеките и бензиностанциите, реши на дн...

Второта точка е била свързана с ваксинацията в страната. "Умолявам възрастните хора да се ваксинират. Умолявам ги в името на Бога. В някои общини процентът на ваксинираните лица над 65 години е много малък. В момента от първата доза имаме още 600 000 ваксини. Сърбия поръча общо над 14.8 милиона ваксини и още две лекарства за спасяване на най-застрашените лица. Става въпрос за чудовищно скъпи лекарства. Тези медикаменти вече са платени от нас. Освен Сърбия в Европа от тези лекарства са поръчани още от Германия, Чехия и Унгария. Първото ще пристигне в началото на месец април, а второто през месец май", каза още Вучич.

Останалите точки от заседанието на Съвета по национална сигурност са били свързани с борбата срещу организираната престъпност и подсигуряването на допълнителни екипировки и въоръжение за вътрешното министерство, за военните и спецслужбите и по-специално за БИА.

На заседанието са присъствали: премиерът Ана Бърнабич, министърът на отбраната Небойша Стефанович, на вътрешните работи Александър Вулин, на финансите Синиша Мали, на външните работи Никола Селакович, на правосъдието Мая Попович, директорът на БИА Братислав Гашич, началникът на Генералния щаб Милан Мойсилович, главният прокурор Загорка Доловац и директорът на полицията Владимир Ребич.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Мицотакис отмени визитата си в САЩ

Призоваха Мицотакис да даде оставка: Гърция е най-бедна в ЕС след България

Африкански прах покри Гърция: Властите с предупреждение

Северна Македония чества 4 години в НАТО (ВИДЕО и СНИМКИ)

С чук и нож: Младеж вилня в гръцко училище (ВИДЕО)

Румънският президент разреши влизането на сили на НАТО в страната

Над 2 евро за безоловен: Скъп бензин в Гърция

Огромен пожар: Гръцката област Месиния е в пламъци (ВИДЕО)

Задава ли се нова война? Вучич с подозрително изказване (СНИМКА)

Нов граничен пункт със Северна Македония: Изпълнението на проекта е в ход

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com