X
 
 

Президентът на Северна Македония свиква на консултации лидерите на партиите

Македонският президент Стево Пендаровски свиква на консултации представителите на всички партии в страната. На лидерска среща се очаква да присъстват председателите на партиите, които имат представителство в македонския парламент.

Срещата идва ден след изявленията на премиера Зоран Заев, който предложи провеждане на предсрочни избори в Северна Македония. Решението му идва часове след като Франция блокира започването на предприсъединителни преговори за членство в Евросъюза.

Франция продължава да спира разширяването на ЕС

Срещата на посланиците на държавите-членки на ЕС не доведе до напредък в позицията на Франция относно започване на преговори за членств...

„Това, че Европейският съюз не успя да стигне до решение за започване на преговори с нас е негова историческа грешка. Това го потвърдиха всички европейски лидери. Ние направихме всичко, което трябва и всичко, което можехме”, заяви Заев. „Нямаме време за губене. Затова моето предложение е бързи предсрочни избори. Избори, възможно най-бързо. Избори, на които вие, гражданите, ще вземете решението и потвърждението за пътя, по който трябва да продължи нашата страна”, каза Заев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 17 ноември

Овен Тази неделя се огледайте в очите на другите. Понякога не ни е нужно огледало, за да разберем как изглеждаме. Телец Днес не поставяйте...