Променлив успех на страните на Балканите в битката с коронавируса

2690
Променлив успех на страните на Балканите в битката с коронавируса
Снимка: Getty Images/Guliver

Турция остава страната с най-голям брой жертви и заразени. 23 души са починали от коронавирус за последното денонощие. Така общият брой на жертвите в страната достигна 4 563 души. За последното денонощие са установени още 827 нови случая на заразени с коронавирус, като така общият им брой достигна 164 769. 651 пациенти се намират в интензивни отделения. Оздравелите са 128 947 души.

Румъния остава на второ място на Балканите по брой случаи – 19 398, от които 13 426 оздравели и вече 1 276 починали. Новите случаи са 141, има и 10 нови жертви на заразата.

Расте процентът на излекуваните у нас, но все още сме последни на Балканите

36 процента от заболелите от коронавирус в България вече са се излекували. По този показател страната ни все още е на последно място ср...

В Сърбия са регистрирани общо 11 430 заразени с COVID-19, съобщават сръбските медии. За последното денонощие 18 от пробите са позитивни. Излекувани са 6 726 души. През последното денонощие е починал един човек, а общият брой на починалите от началото на епидемията е 244.

179 са до момента жертвите на коронавирус в Гърция. Според официалните данни в Гърция има 2 918 потвърдени случаи на коронавирус, от които 58 процента са били проследени до друг заразен човек, а 22 процента са свързани с пътуване в чужбина.

Босна и Херцеговина отчете 14 нови случая, като така общият им брой достигна 2 524. В страната има общо 154 жертви, като през последното денонощие има 1 нов смъртен случай. Близо три четвърти или 1 888 души напълно са се възстановили, а четирима остават в болници в сериозно състояние.

Няма информация за нови случаи през последните 24 часа в Хърватия. Така общият брой на заразените остава 2 246. Направени са общо 66 695 теста. Досега са излекувани 2 077 пациенти. През последното денонощие няма и нови починали, като техният брой остава 103.

Към момента: Сърбия с най-ниска смъртност на Балканите, България е около средните нива

Турция остава страната с най-голям брой жертви и заразени с коронавирус на Балканите. 27 души са починали за последното денонощие....

Северна Македония бележи ръст на новозаразените и починали през последните дни. За денонощие са регистрирани 89 нови случая на заразени с коронавирус, както и 7 починали болни. С новите случаи общият брой на заразените в страната достигна 2 315, от тях 1 569 са излекувани, 140 са починали, а активните случаи са 606.

877 души с доказана COVID-19 инфекция са се възстановили напълно в Албания. Това прави над 80 процента от всички регистрирани случаи в страната. 233 души са с активна коронавирусна инфекция, едва 3 от тях са в интензивно отделение. Смъртните случаи от COVID-19 са 33. През последните 24 часа са открити 6 нови заразени и общият им брой от началото на епидемията е 1 143.

В най-малката държава на Балканите – Черна гора, епидемията приключи официално преди около седмица. Страната регистрира общо 324 случая, като жертви на вируса станаха 9 души. Всички останали се възстановиха от коронавируса.

Данните за отделните страни показват, че в повечето от тях коронавирусът бавно, но сигурно отстъпва. Все още обаче, в страни като Северна Македония и Румъния този тренд надолу не е устойчив и се стига до дневни увеличения както на броя на заразените, така и на починалите. Въпреки това, специалистите са на мнение, че данните не се различават сериозно от останалите държави и епидемията върви към затихване. За да стане това, обаче, те предупреждават хората да останат бдителни и да спазват стриктно мерките за социално дистанциране и строга хигиена.  

Коронавирусът на Балканите: Има ли поводи за оптимизъм?

Турция остава страната с най-голям брой жертви и заразени. Починалите от коронавирус в страната надхвърлиха 4000 души, а броят на зараз...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Вулин: За ЕС Сърбия е малка Русия и голям досадник

Румънски министър: Няма доказателства, че зърно от Украйна се разтоварва у нас

Опита да влезе в контакт с лампата: Гръцки ученик пострада при токов удар

Мицотакис отмени визитата си в САЩ

Призоваха Мицотакис да даде оставка: Гърция е най-бедна в ЕС след България

Африкански прах покри Гърция: Властите с предупреждение

Северна Македония чества 4 години в НАТО (ВИДЕО и СНИМКИ)

С чук и нож: Младеж вилня в гръцко училище (ВИДЕО)

Румънският президент разреши влизането на сили на НАТО в страната

Над 2 евро за безоловен: Скъп бензин в Гърция

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com