X
 
 

Путин смени руския посланик в Сърбия

2317 0
photo of Путин смени руския посланик в Сърбия
Снимка: Getty Images/Guliver
Руският президент Владимир Путин назначи Александър Боцан-Харченко за извънреден и пълномощен посланик на Москва в Сърбия, предаде Агенция "Фокус", позовавайки се ТАСС.

Указът за назначението вече е официално публикуван.

Сърбия и Босна въвеждат контрамита срещу Косово

Сърбия и Босна и Херцеговина планират да въведат контрамита срещу Косово, ако страната не премахне дискриминационните вносни мита преди...

С друг указ държавният глава на Русия освобождава от длъжност предишния дипломатически представител на Русия Александър Чепурин, който заемаше тази длъжност от 2012 година. Не става ясно каква е причината за рокадата.

Според информацията на уебсайта на Министерството на външните работи на Русия, от 2014 година Боцан-Харченко заема поста директор на четвъртия Европейски департамент на руското външно ведомство. Преди това обаче, в периода 2009 - 2014 година той ръководеше руското посолство в Сараево - тогава, когато стана факт бързото затопляне на отношенията между Москва и сръбския лидер в Босна Мирослав Додик. Преди това Боцан-Харченко беше руският представител в комисията за преговорите за Косово. След мандата в Босна той оглави в министерството в Москва департамента, отговарящ за Балканите - от Словения до Турция и Кипър.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално