Румъния няма да допусне нови миграционни маршрути през Черно море

1470
Румъния няма да допусне нови миграционни маршрути през Черно море
Снимка: Getty Images/Guliver

Министерството на вътрешните работи на Румъния е заинтересовано от развитие на сътрудничеството с черноморските страни - партньори по въпросите на сигурността.

Това заяви румънският вътрешен министър Петре Тоба на пресконференция след преговорите с грузинския си колега Георги Мгебришвили, който е посещение в страната.

"Румъния е решена да предотврати каквито и да е било опити за откриване на нови миграционни маршрути, включително и през Черно море. Румъния разполага със съвременна система за наблюдение и контрол в Черно море SCOMAR, която позволява да се засече всякаква незаконна дейност. Това позволява да предоставя качествена експертиза на партньорите", заяви той, цитиран от БГНЕС.

Норвегия дава хиляди долари на всеки отхвърлен бежанец

По 30 000 норвежки крони или около 3560 долара ще дава Норвегия на всеки отхвърлен бежанец, за да може той да се върне в родината си. Т...

На срещата бе подписано споразумение, с което Румъния ще окаже подкрепа за европейската интеграция на Грузия, както и на реформата в грузинското вътрешно министерство, така че то да отговаря на стандартите на ЕС.

Мгебришвили е за пръв път на посещение в Румъния. В програмата му са включени срещи с представители на румънската полиция, гранична полиция, жандармерията и полицейската академия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com