Сигурност на границите, борба с тероризма и увеличаване на заетостта - приоритети пред Манфред Вебер

2181
Сигурност на границите, борба с тероризма и увеличаване на заетостта - приоритети пред Манфред Вебер
Снимка: Getty images/Guliver

Когато европейците избират нов Европейски парламент, Манфред Вебер, председател на парламентарната група на Европейската народна партия и водещ кандидат на ЕНП за председател на Европейската комисия, казва пред „Катимерини“, че по-строгата сигурност на границите, борбата с тероризма, рационализирането на Европейския съюз и увеличаването на заетостта са сред най-важните му приоритети, ако бъдат избрани. Той също така изразява подкрепата си за лидера на основната опозиционна партия в Гърция "Нова демокрация", заявявайки, че Кириакос Мицотакис е "голям член" на ЕНП, пише БГНЕС.

Като основни свои приоритети при успех през първите 100 дни като председател на Еврокомисията, Вебер очертава следните си задачи: “Приоритетите ми са да се изгради Европа, която да защитава границите си от незаконна миграция и контрабандисти с 10 000 нови гранични служители до 2022 година; Европа, която се бори с тероризма и организираната престъпност с европейско ФБР, което ще има екипи, които ще комбинират информация, за да откриват терористи, преди да атакуват; Европа, която спира преговорите за присъединяване с Турция; който създава нов механизъм за върховенство на закона, който да гарантира, че Европейският съюз запазва независимостта на съдебната власт, свободата на печата и борбата с корупцията.

ЕНП избра Манфред Вебер за свой кандидат на изборите в ЕС

Делегатите от Европейската народна партия (ЕНП) избраха германския евродепутат Манфред Вебер да ги поведе в европейските избори през ма...

Ще започна европейски план за обединяване на нашите сили в борбата срещу рака. Аз съм ангажиран с разработването на интелигентни домове за възрастни хора, където те могат да продължат да живеят независимо и близо до семействата си; създаване на 5 милиона нови работни места за нашите млади хора; да се съкратят над 1000 остарели регламенти и да се намали броят на служителите в ЕС, да се намали бюрокрацията, да се увеличи ефективността и да се осигури достъп на гражданите до Европа.

Искам да създам Европа, която да гарантира, че интернет гигантите плащат своите задължения, когато нови ипотеки, които се съфинансират от Европейската инвестиционна банка, помагат на младите хора, които вече не искат да останат в стаите си от детството и искат свой собствен дом; Европа, която продължава амбициозната борба срещу изменението на климата, като поддържа споразуменията от Париж и Катовице. Където инвестираме съвместно в самолети с ниски емисии и където изискваме глобална забрана на пластмаса за еднократна употреба. Всичко това не може да бъде постигнато за 100 дни, разбира се, но през следващите пет години.“

Според Вебер тези избори са исторически, защото те ще определят степента, в която Европейският съюз ще бъде в състояние да подобри живота на европейците чрез осигуряване на сигурност и благополучие на техните икономики.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Румъния е все по-близо до отпадане на визите за пътувания в САЩ

Мицотакис се среща с Ердоган през май в Анкара

Генералният секретар на ООН: Напрежението между Белград и Прищина е нараснало

Кметът на гръцката столица: Атина не може да издържи повече цимент

Скопие осъмна с антибългарски графити (СНИМКА)

С кого ще се коалира ХДС на Пленкович в Хърватия

България е най-голямата заплаха за 23% от македонците: Проучване

Управляващите консерватори водят на изборите в Хърватия

Бурята "Рената" донесе дъжд, суграшица и сняг в Румъния (ВИДЕО)

Стачка парализира транспорта в Гърция

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com