X
 
 

Скопие: Българите отказват да гледат "Трето полувреме"

Българският посланик в Скопие Иван Петков не отиде на първата прожекция на филма „Трето полувреме” в Скопие, пише македонското електронно издание МКД.мк, под заглавие „Българите отказват да гледат „Трето полувреме” но не се отказват от антимакедонската кампания”.

„На закритата прожекцията, която се състоя в Музея на холокоста в Скопие, присъстваха повечето посланици от дипломатическия корпус, но не и г-н Петков, дипломатически представител на страната, която още по време на заснемането му поведе истинска кампания срещу все още непрожектирания филм. В кампанията се включи и българският премиер Бойко Борисов, който го нарече „хитлеристки филм”, посочва изданието и изтъква, че Петков имал възможността да бъде първият българин, който е видял филма.

„Реакциите от българска страна основно се свеждаха до това, че във филма се показват исторически лъжи по отношение на участието на тогавашните български фашисти в Холокоста на македонските евреи по време на Втората световна война”, изтъква МКД.

Македонски медии: България ни готви "червена линия"

Министърът на външните работи на България Николай Младенов изпрати предупредителен сигнал към Македония. Това пише в днешния си брой ма...

Режисьорът на филмът Дарко Митревски е заявил, че не е правил филм, за да разчиства исторически и политически въпроси и иска филмът му да бъде оценяван като произведение на изкуството.

Редактор: Яна Баярова

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Отиде си проф. Юлиан Вучков

На 83 годишна възраст във военна болница почина професор Юлиан Вучков. Това съобщи на профила си във Facebook журналистът Мартин Карбовски. "Бог...

Последно в Актуално