Трагедията в Гърция: Не е ясен броят на безследно изчезналите

2981
Трагедията в Гърция: Не е ясен броят на безследно изчезналите
Снимка: Getty Images/Guliver

Става въпрос за една трагедия, която сполетя Гърция. Съществуват още хора, които са в неизвестност. Няма официален брой на хората, които се водят безследно изчезнали. Това заяви в ефира на БНТ говорителят на посолството на Гърция в България Мария Тирополи.

Операциите напредват бавно, тъй като в района има много къщи, които все още горят. Гръцките служби претърсват една по една къщите, поясни още Тирополи. Тя посочи, че в понеделник много от огнищата на пожарите са започнали едновременно. Става ясно, че към момента са унищожени над 200 къщи, коментира Мария Тирополи.

Жертвите на пожара в Гърция отново се увеличиха

Жертвите на огромните пожари в Атика отново се увеличиха и вече са 76 души, твърди турската Анадолска информационна агенция, позовавайк...

Наистина в Атина положението започва полека-лека да се нормализира, каза временно изпълняващият длъжността посланик в Гърция Васил Иванов. Има само един пожар, които не е потушен напълно, в района на западната част. Този пожар не застрашава жилищни сгради и хора. Към настоящият момент нашата информация е само за една българска гражданка, която е пострадала. Няма опасност за живота ѝ. Нямаме информация за други пострадали, поясни още българският посланик.

Същевременно в ефира на Нова телевизия Венцислав Станков от синдикат "Огнеборец" изрази учудване, че в Атина няма система за ранно предупреждение. Той посочи, че у нас имало такава система, макар и не в цяла България, а в 30-километровата зона около АЕЦ "Козлодуй". Освен това кметовете в този район имали изграден механизъм за предупреждение.

Горски пожари убиха над 77 души в Гърция, погълнаха домове и гори, и предизвикаха ужасени жители на крайбрежните зони да избягат в морето в опит да се спасят от пламъците. Стихията превърна всичко по пътя си в пепел и остави потоци от овъглени коли в задушените от дим улички на морските градове край Атина. Спасителите се втурнаха в евакуиране на жителите от домовете им и на туристите от хотелите или хванати в капан по плажовете и в колите си.

Най-много са жертвите в района на Неа Макри и населените места Мати, Кокино лиманаки, общ. Рафина. Ранени са 187 души, от които 23 деца, а все още остава неизвестен броят на изчезналите. Огънят е погълнал над 200 къщи, изпепелени са повече от 200 автомобила.

Тридневен национален траур в Гърция, броят на жертвите продължава да расте

Гръцките власти обявиха, че броят на загиналите в пожарите в страната е достигнал до 74 души, предава електронното издание на гръцкия в...

В Гърция са обявени три дни на национален траур.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Ето как гледа Ердоган на предстоящата си среща с Мицотакис

Евакуират цял квартал в Ниш заради НАТОвска бомба

Гърците чакат силен циклон през уикенда

Румъния е все по-близо до отпадане на визите за пътувания в САЩ

Мицотакис се среща с Ердоган през май в Анкара

Генералният секретар на ООН: Напрежението между Белград и Прищина е нараснало

Кметът на гръцката столица: Атина не може да издържи повече цимент

Скопие осъмна с антибългарски графити (СНИМКА)

С кого ще се коалира ХДС на Пленкович в Хърватия

България е най-голямата заплаха за 23% от македонците: Проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com