Три пъти повече ваучери за социално слаби дава тази година Гърция

1657
Три пъти повече ваучери за социално слаби дава тази година Гърция
Снимка: iStock

Гръцкото социално министерство отпуска 30 милиона евро за ваучери за безплатна почивка за 533 хиляди работещи или безработни лица с ниски доходи. Условието е годишен доход до 30 хиляди евро с платени осигуровки минимум 50 дни преди подаване на молбата

С предимство са семействата с малки деца. Тази възможност включва и българите, работещи в Гърция, които имат изрядно данъчно досие.

Тази година сумата за ваучери за вътрешен туризъм е увеличена три пъти в сравнение с миналата.

Туристическите ваучери са на път да скарат коалиционните партньори

Сериозно напрежение назрява в редиците на управляващата коалиция, предаде БГНЕС. Причината – депутатите на ГЕРБ от Комисията по ...

Социалното министерство в южната ни съседка цели от една страна да подпомогне вътрешния туризъм след кризата с коронавируса, а от друга - да предостави  възможност на над половин милион социално слаби и безработни да почиват безплатно.

Обмисля се също да бъдат платени и част от транспортните разходи, което ще насочи много от почиващите  към островите.

Припомняме, че Правителството на Гърция реши най-късно до 1 юли да отвори границите за туристи от Европейския съюз, Шенгенското пространство и Израел. Възможно е това да стане и по-рано, съобщава в. Kathimerini, цитиран от БГНЕС. Очаква се официално изявление по темата да бъде направено в сряда или четвъртък, както и да бъде оповестен правителственият план за подкрепа на туристическия бизнес.

Здравните власти в страната вече са одобрили плана на правителството в страната да се допускат туристи и остава да бъде уточнена само датата. Това ще зависи от епидемиологичната обстановка, която в момента са много обнадеждаваща. Отварянето на границите може също да доведе възобновяване дейността на сезонните хотели от 15 юни, а работещите целогодишно ще отворят врати от 1 юни. Съответните решения ще бъдат взети от премиера Кириакос Мицотакис. Очаква се през последната седмица на май да се възобновят международните полети с някои държави.

ЕК предлага издаването на ваучери за туристите

Европейската комисия ще разговаря с авиокомпаниите и туристическите компании да предлагат ваучери, валидни най-малко 12 месеца, за отме...

Според решението на правителството, пристигащите пътници няма да бъдат поставяни под карантина или от тях да се изисква тест за коронавирус.

Гърция настояваше за тези тестове, преди Европейската комисия да подготви списък с предложения относно свободното движение в рамките на Евросъюза. Искането не беше прието от ЕС, нито от Европейския център за превенция на заболяванията и Европейската агенция за авиационна безопасност, които решиха, че тестовете не трябва да са предпоставка за пътуване, предвид съществуващите научни данни. Отделните страни ще имат правото да налагат допълнителни условия, но ЕС поиска да се спазва принципът на недискриминация. Що се отнася до полетите, те ще се осъществяват в съответствие със специфични протоколи, които включват спазването на физическо разстояние на летищата. Маските ще бъдат задължителни на летищата и на борда на самолетите. Преди полет ще се изисква попълване на специален въпросник за здравословното състояние на пътниците. По отношение на пакета за туристическия сектор, Мицотакис ще обяви и серия от мерки за подкрепа на транспорта, хотелите и всички сектори, свързани с развитието на хотелиерския бизнес и пътуванията.

Вижте още:

Словенците ще получат ваучери за почивка

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Вулин: За ЕС Сърбия е малка Русия и голям досадник

Румънски министър: Няма доказателства, че зърно от Украйна се разтоварва у нас

Опита да влезе в контакт с лампата: Гръцки ученик пострада при токов удар

Мицотакис отмени визитата си в САЩ

Призоваха Мицотакис да даде оставка: Гърция е най-бедна в ЕС след България

Африкански прах покри Гърция: Властите с предупреждение

Северна Македония чества 4 години в НАТО (ВИДЕО и СНИМКИ)

С чук и нож: Младеж вилня в гръцко училище (ВИДЕО)

Румънският президент разреши влизането на сили на НАТО в страната

Над 2 евро за безоловен: Скъп бензин в Гърция

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com