В Белград ни обвиняват в българизация и кражба на граждани

10661
В Белград ни обвиняват в българизация и кражба на граждани
Вестник "Курир" с коментар "Невиждано - България краде гражданите на Сърбия"

Чрез много кратка процедура сърбите за едно денонощие стават българи. За четири години това са направили над 2000 сърби. Това се казва в коментар на сръбския всекидневник ”Курир”, озаглавен „Невиждано - България краде гражданите на Сърбия”.

Според изданието става дума за българизация. Вестникът цитира и изявление на гражданин от вътрешността на Сърбия, който е заявил, че е взел българско гражданство за много кратко време, независимо, че е роден в Скопие.

300 000 сърби страдат от депресия

В момента 300 000 сърби страдат от депресия, но техният брой през следващите години може рязко да се увеличи и през 2020 година депре...

„България дава гражданство на всички, които са родени в Македония или Източна Сърбия, както и на територии, към които преди Балканските войни България е имала претенции”, заявил читателят на вестника.

Кметът на Босилеград Владимир Захариев е потвърдил, че това е истина. По думите на Захариев с тяхна помощ всеки, който иска двойно гражданство, може да получи.

„Сътрудничим с Държавната агенция за българите в чужбина и всичко е безплатно”, заявил Захариев. Той уточнил още, че България дава стипендия на 73 студенти от Босилеград, които учат в София. Началникът на сръбската Гранична полиция от своя страна е заявил, че всичко е законно, тъй като сръбското законодателство признава двойното гражданство.

Тадич: Избори в Сърбия на 6 май

Сръбският президент Борис Тадич съобщи, че парламентарните избори в страната ще се проведат на 6 май. Това ще бъдат първите редовни и...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com