X
 
 

В Северна Македония уволниха специалният прокурор Катица Янева

1132 0
photo of В Северна Македония уволниха специалният прокурор Катица Янева
Снимка: БГНЕС
Съветът на прокурорите в Северна Македония единодушно освободи специалния прокурор Катица Янева, която е трети заподозрян по делото „Рекет” и е в ареста. Всички осем члена на Съвета на извънредното заседание гласуваха за нейното уволнение, информира МИА.

Като причина е посочено "непрофесионално, незаконно и небрежно поведение", каза председателят на Съвета на прокурорите Колевски.

В Северна Македония не могат да се разберат за бъдещето на Специализираната прокуратура

Управляващите и опозицията в Северна Македония не постигнаха споразумение за Закона за Специалната прокуратура (СП), предаде БГНЕС. Сре...

Процесът на уволнение на Янева започна на 5 септември, когато комисията за избори и назначения при затворени врата единодушно и без дебати стигна до заключението да предложи на парламента да освободи Янева.

Парламентът на Република Северна Македония, което в рамките на 112-ата си сесия освободи специалния прокурор Янева със 102 гласа „за“, без въздържал се и против. 27 членове на малцинствените общности гласуваха в подкрепа на решението.

Веднага след сесията председателят на парламента Талат Джафери подписа предложението за уволнение и го препрати на Съвета на прокурорите, който потвърди решението за уволнението на извънредна сесия.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители