Вучич ще направи официално изявление за шпионския скандал

1756
Вучич ще направи официално изявление за шпионския скандал
Снимка: Getty Images/Guliver

След срещата на Съвета за национална сигурност на страната, сръбският президент Александър Вучич ще направи публично изявление на фона на информацията за шпионския скандал с предполагаемото участие на руски разузнавач и белградски агент. Това съобщиха от президентската администрация на Сърбия. 

Министърът на отбраната на страната Александър Вулин заяви по-рано, че сръбските власти ще проучат и проверят медийните публикации относно предполагаемия опит за вербуване на сръбски офицер от руските военни. Президентът Вучич проведе среща с руския посланик Александър Боцан-Харченко малко по-рано, на която той потвърди, че ще посети град Сочи на 4 декември. След това беше насрочено и заседание на Съвета за национална сигурност, което ще се проведе в късните часове на 21 ноември. 

Съветник на Вучич: България шпионира Сърбия, участва в разузнавателни центрове

България има мощно разузнавателно присъствие в Сърбия. Тя участва в шпионския център в Скопие, заедно с Хърватия. Това са само част от ...

"Президентът на Република Сърбия Александър Вучич ще председателства Съвета за национална сигурност. След заседание на Съвета между 19:00 и 21:00 ч. (20:00 и 22:00 часа българско време), в зависимост от продължителността му, се очаква президентът Вучич да се обърне към обществеността", заявиха от администрацията на държавния глава лидер.

По-рано сръбският таблоид "Blic" публикува статия, в която твърди, че бившият заместник аташе по отбраната в руското посолство в Белград Георги Клебан е подкупил сръбски агент или офицер. Тази информация беше подадена от Радио „Свободна Европа“.

На видеокадрите, публикувани в по-рано, се виждат двама мъже на паркинг. Единият от тях е описан като „руски агент“, а по-късно сръбските разузнавателни служби потвърдиха, че това е бил именно Клебан. В кадрите се вижда как той дава найлонова торба на човек, описан като „сръбски агент“, както и плик с пари, отбелязва още агенция "Фокус".

Ръководителят на отдела за анализ на Агенцията за информация и сигурност на Сърбия потвърди, че специалните служби в Белград смятат, че Клебан е заснет във видеоклипа. Той обаче отказа да разкрие самоличността на второто лице.

Глас от управляващите в Прищина: Идеята за "Мини-Шенген" е грешка

Заместник-председателят на Демократичния съюз за Косово Вьоса Османи заяви, че Балканският "Мини-Шенген" е грешка на балканските лидери...

Коментирайки случая, говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че отношенията между Русия и Сърбия са „толкова специални, партньорски, братски и съюзнически“, че нищо не може да им повлияе.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Африкански прах покри Гърция: Властите с предупреждение

Северна Македония чества 4 години в НАТО (ВИДЕО и СНИМКИ)

С чук и нож: Младеж вилня в гръцко училище (ВИДЕО)

Румънският президент разреши влизането на сили на НАТО в страната

Над 2 евро за безоловен: Скъп бензин в Гърция

Огромен пожар: Гръцката област Месиния е в пламъци (ВИДЕО)

Задава ли се нова война? Вучич с подозрително изказване (СНИМКА)

Нов граничен пункт със Северна Македония: Изпълнението на проекта е в ход

Предизборни излияния: В Скопие искат българите още да не се вписват в Конституцията

Заради жп катастрофата: Гръцкото правителство с вот на недоверие

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com