X
 
 

Заев: България е наш стратегически партньор и голям приятел

1124 3
photo of Заев: България е наш стратегически партньор и голям приятел
Снимка: БГНЕС
България е наш стратегически партньор и един от най-големите приятели на Република Северна Македония. Това заяви министър-председателят Зоран Заев по повод думите на българския президент Румен Радев, който на среща с посланиците си в страната каза, че подкрепата на София за Скопие не е безусловна.

Заев заяви на пресконференция, че трябва да прочете изявлението на българския президент за казаното от него, за да се информира напълно, добавяйки, че е убеден, че България ще бъде начело сред поддръжниците на македонските стремежи за интегриране и че думите Радев са мотивация за преодоляване на различията между комисиите по исторически въпроси.

„България е наш искрен и голям приятел, но в същото време в интерес на България е интегрирането на Република Северна Македония в НАТО и ЕС. Това многократно са изтъквали и президентът Радев, и премиерът Бойко Борисов, така че вярвам, че може би употребата на думите означава и мотивиране на двете държави да преодолеят отворените въпроси, които в момента са налице между двете комисии за историческите разлики. Вярвам, че посланието е в този дух“, каза Заев.

Точно Борисов и особено Радев, добави македонският премиер, често казват, че приятелството расте, подхранва се и се насърчава. "Ние имаме задължението всички да се държим по такъв начин", каза Заев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  България не е ваш стратегически партньор и голям приятел, а майка ви, измислени хора!
 • Октомври 1 Октомври преди 4 седмици Профил на трол?
  Р.България и Р.С.Македония породиха Световен уникат.. Днес сега осъзнаваме , че НЯМА никъде документ някоя Държава да признава Народ в Друга държава. Комисия за история ??? . Какъв бил Георги Делчевъ ? Ами какъв е киро глигоров ? Родил се е даже и в Царство България през 1917 в Щип. И ако за него имаме двойствена информация за неговият произход то за Георги Делчевъ имаме САМО ЕДНА БЪЛГАРСКА И НИКА виж още ›› КВА ДРУГА.
 • Октомври 1.1 Октомври преди 4 седмици Профил на трол?
  И ДАЖЕ ГЕОРГИ ДЕЛЧЕВЪ Е ВЕЛИК СИН НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД И НЕГОВ ВЕЧЕН ПАСТИР. НАЙ КРАСИВАТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ.
  : 0 !
Последно в Актуално