Зов Албания да наложи вето на Македония за НАТО

4910
Зов Албания да наложи вето на Македония за НАТО

Бившият албански посланик в Македония Шабан Мурат призова Албания да наложи вето за приемането на Македония в НАТО, докато "въпросът за албанците в Македония не бъде разрешен", съобщи преди броени часове македонското електронно издание "ПлюсИнфо", цитирано на български език от Информационна агенция "КРОСС".

"Въпросът за албанците в Македония трябва да бъде приоритет на външната политика и на дипломацията на албанската държава. Тук, разбира се, е важно и състоянието на Косово и ситуацията на всички албанци на Балканския полуостров и на албанската диаспора. Признаването на конституционното име и съгласието за приемане в НАТО трябва да бъде обусловено от това", пише в свой авторски текст Мурат.

"Албанският Батман" не се бори срещу сърбите

Преди няколко дни официално бе представен новият албански супергерой Шчипоня, дело на художника на комикси Гани Сандури, съобщават ср...

Той добавя, че "албанският народ в Македония все още няма статута, който е предвиден в конституцията и който "трябва да промени отношението към нивото на правата, свободите и особено по отношение на правомощията при вземане на държавни решения".

Според Мурат "Македония продължава да бъде изключително в ръцете на македонската общност". "Проблемът на албанците в Македония трябва да бъде приоритет номер едно за нашата нация", пише той.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com