Първи обяснения за причината, довела до смъртта на Коби Брайънт

19138
Първи обяснения за причината, довела до смъртта на Коби Брайънт
Снимка: Guliver/GettyImages

В САЩ вече се споменават евентуални причини за трагедията с хеликоптер в Калифорния, довела до смъртта на баскетболната легенда Коби Брайънт и първородната му дъщеря Джиана. Агенция "БГНЕС" споменава, че "машината се е разбила заради лоша видимост в района и е избухнала в пламъци". Хеликоптерът е паднал в отдалечено поле край Лас Виргенес, като никой на земята не е пострадал, уточняват от градската управа на Калабасас. Очевидци разказаха за новинарския сайт TMZ, че са чули двигателя на хеликоптера да издава странни звуци, преди машината да падне, избухвайки в пламъци.

Полицията е помолила хората да стоят настрана от мястото на катастрофата, за да не пречат на разследването, макар че хиляди фенове на загиналата звезда се насочиха към лобното му място, носейки цветя, баскетболни топки и негови снимки. Според информацията, излязла след съвместна пресконференция на пожарна и полиция от района, загиналите са общо 9, а не 5, както се твърдеше първоначално.

Баскетболната легенда Коби Брайънт загина в катастрофа с хеликоптер

Един от най-великите баскетболисти за всички времена Коби Брайънт е загинал в катастрофа с хеликоптер, съобщи TMZ. Машината е паднала к...

Същевременно, НБА излезе с изявление, в което казва, че са "опустошени от трагичната смърт на Брайънт и дъщеря му Джиана". "В продължение на 20 сезона Коби ни показа какво е възможно, когато един изключителен талант се смеси с абсолютна преданост към победата“, се казва в съобщението. "Коби ще бъде запомнен най-вече с това, че вдъхновяваше хората по целия свят да вземат баскетболна топка и да се състезават, достигайки максимума на възможностите си. Беше щедър с мъдростта, която бе събрал и виждаше като своя мисия да я споделя с бъдещите поколения играчи, а особена радост му доставяше да предава любовта си към играта към Джиана”, заяви комисарят на НБА Адам Силвър.

Брайънт беше почетен и на церемонията за връчване на наградите "Грами” , която се проведе на стадиона на "Лейкърс” в Лос Анджелис. "В момента всички изпитваме луда тъга, каза водещата Алиша Кийс. - Защото по-рано днес Лос Анджелис, Америка и целият свят изгубиха герой. Ние буквално стоим тук с разбити сърца в дома, който Коби Брайънт построи“.

Петкратният шампион на НБА се счита за един от най-великите играчи в историята на баскетбола. Той е и двукратен олимпийски шампион. Звездната 20-годишна кариера на Брайънт премина в Лос Анджелис Лейкърс. Той се оттегли от активна спортна дейност през април 2016 г. Сред постиженията му е и титлата "най-ценен играч в НБА”, с която е удостоен през 2008 г. Брайънт печели награда „Оскар“ за най-добър късометражен анимационен филм през 2018 г. за „Мой скъпи баскетбол” - петминутен филм, базиран на любовното му писмо до спорта, написано през 2015 г. Каква бе реакцията на отделни отбори в НБА на трагичната вест вижте в този материал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАСКЕТБОЛ:

Александър Везенков: Не сме ценени в НБА, но трябва да ни се даде възможност

Добри новини: Везенков най-накрая се възстанови от контузия, готов е за игра

Барчовски предупреди: Догодина може и да няма Левски и ЦСКА

Спорт по телевизията днес – 19 март 2024 г.

Играйте като професионалисти - намерете перфектната екипировка за баскетбол

Крал Джеймс пренаписа историята на НБА (ВИДЕО)

Звезда на Сакраменто: Везенков е страхотен, искам да играя повече с него

"Айнцу, цвайнцу, дрън" и "победа за България": Еуфорията след успеха над световния шампион (ВИДЕО)

Велико! България победи баскетболния световен шампион Германия (ВИДЕО)

България стартира със загуба квалификациите за Евробаскет 2025 (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Баскетбол