Английската преса иска да изхвърлят България от Евро 2020

10299
Английската преса иска да изхвърлят България от Евро 2020
Снимка: Guliver/GettyImages

Расистките обиди на снощната европейска квалификация между България и Англия в София са основна тема в днешните издания на водещите британски медии. ВВС отбелязва, че играта е била спирана два пъти заради расистки прояви, включително нацистки поздрав и обидни скандирания. Британската медия цитира думите на председателя на футболната асоциация Грег Кларк, който заяви, че случилото се видимо е разстроило играчите на Англия. Той изразява надежда, че УЕФА ще извърши пълно и цялостно разследване на инцидента.

Вестник Дейли телеграф“ излиза със заглавие „Отвратително“ и снимка на играчите на терена по време на едно от прекъсванията на мача. "Англия се изправя твърдо срещу лицето на отвратителния расизъм, докато победи България в една срамна нощ в София", допълва изданието. Вестникът отбелязва, че играчите на Англия са реагирали с изключително достойнство и професионализъм, въпреки че играта беше прекъсвана два пъти и така са изпратили послание към света.

Бойко Борисов е поискал оставката на Борислав Михайлов заради разгрома на България

Премиерът Бойко Борисов е поискал оставката на президента на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов. Поводът - разгромът на б...

"Сега натискът трябва да бъде безмилостен върху властите да предприемат действия и не говорим за дребни глоби или отнемане на точки. Беше крайно ужасяващо и единствената мярка е да изхвърлят България със смешните им отричания от състезанието. Това е, беше и винаги ще бъде напълно неприемливо. Не трябва да има компромиси", допълва изданието в остър коментар. Все пак "Дейли телеграф" отбелязва реакцията на капита на българския тим Ивелин Попов, който в полувремето спори с феновете.

С големи букви „Стар спорт“ определя случилото се като „Срам“.; „Мирър“ също настоява България да бъде изхвърлена от квалификациите, а УЕФА да предприеме спешни действия.

Заглавието в днешния брой на „Дейли мейл“ гласи Англия – 6, Расизмът - 0. Заглавието на престижния вестник „Гардиан“ е „София, срам“. Изданието цитира думите на наставника на Англия, който е похвалил играчите за реакцията им по време на обидните скандирания. Вестникът отбелязва, че капитанът на българския отбор Ивелин Попов е бил забелязан да води разгорещен спор с български фенове, докато отборите влизали в съблекалнята на полувремето. „Да се изправиш сам и да направиш правилното нещо изисква смелост и подобни действия не трябва да останат незабелязани“, цитира „Гардиан“ думите на Маркус Рашфорд – един от тримата тъмнокожи играчи, с които Англия излезе на терена.

В свой обширен материал „Дейли експрес спорт“ публикува снимките на младежите с черни качулки, забелязани да правят нацистки поздрави на националния стадион „Васил Левски“, а заглавието с големи букви гласи „Загубеняци“. А какво направи капитанът ни, за да заслужи признанието на Маркъс Рашфорд вижте в този материал.

Крои ли Домусчиев да напълни националния отбор с бразилци от Лудогорец?

Сериозен и изненадващ план на собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев разкри една от звездите на тима - Вандерсон. Бразилецът призна,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Собственикът на Локомотив Пловдив скочи на избягал от клуба

Легенда на Локомотив Пд: Лудогорец заслужено ще е шампион, Ботев ще е на финал за Купата

Стойчо Младенов каза кой ще спечели Вечното дерби между ЦСКА и Левски и пожела успех на Гонзо

Локомотив Пловдив освободи трансферна цел на ЦСКА

Левски не може да вземе „Герена“ на концесия, но има други варианти за ползване

Левски публикува финансовия отчет за 2023 г. - "сините" са на печалба, но нарушават Търговския закон

Ботев Пловдив с молба до БФС преди реванша за Купата с ЦСКА

Кандидатите за нови собственици на Пирин обещаха 6-7 млн. бюджет

Стамен Белчев прекроява защитата на ЦСКА за дербито с Левски

Густаво Бусато: Дербито с Левски е различен мач

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com