ЦСКА отстъпи на 3-ия в Австрия в мач с две дузпи и два отменени гола (ВИДЕО)

2131
ЦСКА отстъпи на 3-ия в Австрия в мач с две дузпи и два отменени гола (ВИДЕО)
Снимка: cska.bg

ЦСКА отстъпи на третия във временното класиране в Австрия – ЛАСК Линц. ''Армейците'' не се представиха на много високо ниво и загубиха с 1:3. Двубоят ще запомни с двата отменени гола (по един за всеки тим), както и с двете дузпи свирени в срещата.

Поражението пък дойде само часове, след като един от собствениците на тима Юлиан Инджов призна, че е продал своите акции.

ЦСКА допусна доста грешки преди почивката

ЛАСК Линц поведе още в началните минути на срещата, когато Марин Любичич се разписа. Попадението обаче не бе зачетено заради засада. Австийците продължиха да натискат, но така и не създадоха нищо опасно пред вратата на Густаво Бусато. Малко след изминаването на половин час игра ''армейците'' стигнаха до гол дело на Лазар Туфегджич, който обаче не бе зачетен заради засада.

В 39-ата минута отбраната на ''червените'' рухна. Роберт Жул бе намерен добре около точката за изпълнение на дузпа, където играч не успя да изчисти и той с точен удар в десния ъгъл на вратата откри резултата. В самия край на първото полувреме ЛАСК стигна до второ попадение. Австрийците организираха скоростна контраатака, като футболист на тима нахлу по левия фланг в наказателното поле на ЦСКА. Густаво Бусато тръгна да го пресича, но тогава топката бе подадена към Моузес Усор, който на празна врата вкара за 2:0.

Втора загуба за ЦСКА на лагера в Турция

След почивката картината на терена се запази, като австрийците бяха по-активния тим. В 59-ата минута ЛАСК получи право да изпълни дузпа след нарушение на Християн Петров в наказателното поле. Зад топката застана Томас Гойгингер, който с мощен удар не остави никакви шансове на Бусато.

Турски опашкар иска бивш голмайстор на ЦСКА

Елитният турски Сиваспор иска да привлече бившия голмайстор на ЦСКА Жорди Кайседо. Тимът се представя много слабо от началото на сезона...

Близо четвърт час преди края на редовното време играчите на Саша Илич върнаха едно попадение. Мено Кох бе избутан в наказателното поле на съперника и съдията посочи бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърби Станислав Шопов, който успя да преодолее стража на съперника. До края на срещата повече голове не паднаха и в крайна сметка ''армейците'' загубиха.

Поражението от ЛАСК бе второ за ЦСКА по време на подготвителния лагер в Турция. На старта ''червените'' отстъпиха с 0:1 пред японския Санфрече Хирошима. След това пък столичани успяха да се наложат над полския Гурник Забже.

На ЦСКА им предстоят още три контроли на турска земя – на 27 януари срещу Астана, на 29 януари срещу Македония ГП, както и на 30 януари срещу Шахтьор Караганда. След изиграването на тези двубои ''червените'' се прибират в България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Собственикът на Локомотив Пловдив скочи на избягал от клуба

Легенда на Локомотив Пд: Лудогорец заслужено ще е шампион, Ботев ще е на финал за Купата

Стойчо Младенов каза кой ще спечели Вечното дерби между ЦСКА и Левски и пожела успех на Гонзо

Локомотив Пловдив освободи трансферна цел на ЦСКА

Левски не може да вземе „Герена“ на концесия, но има други варианти за ползване

Левски публикува финансовия отчет за 2023 г. - "сините" са на печалба, но нарушават Търговския закон

Ботев Пловдив с молба до БФС преди реванша за Купата с ЦСКА

Кандидатите за нови собственици на Пирин обещаха 6-7 млн. бюджет

Стамен Белчев прекроява защитата на ЦСКА за дербито с Левски

Густаво Бусато: Дербито с Левски е различен мач

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com