ЦСКА спечели Купата на България!

3161
ЦСКА спечели Купата на България!

ЦСКА триумфира в турнира за Купата на България. „Червените” победиха Монтана на финала с 1:0!

"Червените" направиха това пред почти изпълнения със свои фенове стадион "Васил Левски", благодарение на попадение на Станислав Маламов в 12-ата минута.

Така тимът на Христо Янев прегърна 20-ия си трофей в тази надпревара, като геройството е, че го прави от третото ниво на българския футбол.

Монтана бе достоен съперник и на финала. В края на мача треньорът им Емил Велев си изпусна нервите и бе изгонен на трибуните.

Ето и как се разви мачът:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Пълен и респектиращ стадион "Васил Левски" посрещна двата претендента за Купата на България. Болшинството от десетките хиляди фенове, намиращи се на трибуните, подкрепят 19-кратният носител на трофея - ЦСКА.

Противно на очакванията, отборът на Монтана не се е прибрал дълбоко в своята половина и в 6-ата минута се наложи Господинов да излиза напред, за да се справи с атака на играчите в синьо.

Подкрепян от феновете си, ЦСКА успя да открие резултата в 12-ата минута на мача. Тогава след заучено положение "червените" успяха да вкарат лесен гол. Галчев центрира от корнер, Грънчов свали с глава за хвърлилият се напред Станислав Маламов и той също с глава успя да прати топката в мрежата на Ивайло Василев. Малко след това ЦСКА можеше комфортно да поведе с 2:0, но от малък ъгъл Момчил Цветанов не намери очертанията на вратата.

В 27-ата минута след две поредни центрирания пред вратата на Монтана настъпи хаос, от който можеше да произтече втори гол в тяхната врата. В една от ситуациите Асен Георгиев можеше да си отбележи автогол, но късметът покри опашкаря в "А" група.

До 36-ата минута Монтана още нямаше положение с удар към вратата на Господинов. Най-близо голова ситуация бе Коконов в същата минута, но центрирането му не намери адресат и бранител на ЦСКА овладя топката. Малко след това Галчев от пряк свободен удар центрира остро, но Станислав Генчев се намеси и изчисти.

В 39-ата минута ЦСКА можеше да поведе с 2:0, след като Йордан Йорданов отправи изстрел, който обаче отиде в аут. Топката мина на сантиметри от страничната греда на Монтана. В самия край отборът на Емил Велев можеше да изравни резултата, след като Иван Минчев стреля опасно от пряк свободен удар, но топката мина на сантиметри от целта.

Ясен е форматът на новата "А" група

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 51-ата минута Ивайло Василев се отчете с отлично спасяване, за да запази шансовете на своя тим в мача. Изстрелът отправи Ангел Грънчов, след центриране от пряк свободен удар. Малко след това Йордан Йорданов стреля опасно от пряк свободен удар, но топката мина встрани от целта. В 57-ата след тъч с две докосвания ЦСКА успя да стигне до сериозно голово положение. Станислав Маламов обаче не сполучи със завършващия удар, след като прати топката в гредата на Василев.

В 59-ата минута Борис Галчев си изкара жълт картон след нарушение. Няколко минути след това Иван Минчев от състава на Монтана бе декориран в жълто за нарушение срещу капитана на "червените".

И през втората част феновете на ЦСКА продължиха да радват окото с хореографията си, като след падането на мрака те включиха в нея и огнено шоу.

В 71-ата минута Станислав Маламов можеше да реши мача в полза на ЦСКА, но отново не успя да се възползва по най-добрия начин от ситуацията пред себе си. След центриране от корнер халфът стреля, но Ивайло Василев спаси удара му. След опасна атака, която бе пресечена, Монтана успя да вкара гол на "червените", но той не бе зачетен, тъй като Станислав Генчев бе в засада.

В 76-ата минута треньорът на Монтана Емил Велев бе изгонен заради невъздържано поведение, но той отказа да напусне мястото си. Впоследствие обаче го направи. В същото време Христо Янев направи първата си смяна в мача, заменяйки Самир Аясс за Петър Витанов. Шест минути преди края Петър Атанасов от Монтана влезе на мястото на Станислав Генчев.

Четири минути преди края на редовното време отлична атака можеше да бъде завършена с гол за ЦСКА, но Галчев стреля право в ръцете на стража на Монтана. След нарушение срещу Иван Стоянов на Кикарин Монтана получи шанса да обстреля вратата на ЦСКА от пряк свободен удар, но Минчев стреля неточно.

Ясен е форматът на новата "А" група

Водещите клубове в България, които днес бяха на среща за обсъждане на формата на новото ни първенство, са се спрели на варианта то да е...

В даденото 4-минутно продължение ЦСКА успя да запази аванса си и така грабна юбилейната 20-а Купа на България в историята си. Тимът на Христо Янев сложи край на трофейната си суша и ще играе в Европа.

МОНТАНА - ЦСКА 0:1

0:1 Маламов 12'

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Монтана: Василев, Асен Георгиев, Мичев, Ангелов, Коконов, Тодоров, Сергей Георгиев, Хубчев, Боне, Иван Стоянов, Генчев

Треньор: Емил Велев

Новият ЦСКА се формира от Чавдар (Етрополе) и Литекс

Чавдар Етрополе вече е преструктуриран в ПФК ЦСКА 1948 АД и е подаден за вписване в Търговския регистър, пише 24 часа. В съвета на дире...

ЦСКА: Господинов, Динчев, Чорбаджийски, Цветанов, Галчев, Пр. Йорданов, Йордан Йорданов, Аясс, Кикарин, Маламов, Грънчов

Треньор: Христо Янев

Съдия: Станислав Тодоров

Още по темата четете в Sportlive.bg!

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com