ЦСКА стартира в Европа без Камбуров

7627
ЦСКА стартира в Европа без Камбуров
Снимка: БГНЕС

Мартин Камбуров ще пропусне първия мач на ЦСКА в Лига Европа, пише "Тема Спорт". "Червените" стартират участието си в турнира на 17 юли от втория квалификационен кръг. Таранът обаче е наказан. Неговата санкция датира още от 2005 г., когато игра с Локо (Пд) за Купата на УЕФА.

А как се стигна до наказанието на Камбуров? "Смърфовете" играят във втория квалификационен кръг срещу ОФК Белград. Първият мач от спора е в Сърбия. Двубоят върви тежко за "черно-белите", които губят с 2:0, а съдиите удрят рамо на домакините при втория гол, който е от засада.

Лидерите на ЦСКА питат Тодоров за пари

Тримата капитани на ЦСКА - Валентин Илиев, Тодор Янчев и Апостол Попов, се срещнаха вчера с изпълнителния директор Александър Тодоров. ...

Камбуров обаче успява да върне едно попадение с глава след центриране на Велко Христев. В 75-ата минута нападателят отново е в центъра на вниманието. Играч на противника влиза остро в краката на тарана и започва да го псува на сръбски. Камбуров пък му отвръща и го наплюва. Асистент-съдията Александрини вижда ситуацията и след кратка консултация с главния рефер решението е ясно - червен картон за Камбуров.

Впоследствие Мартин е наказан за цели 4 мача. Той изтърпява 3 от тях в реванша с белградчани (1:0) и пропуска срещите с Болтън (1:2, 1:2). В следващите 9 години обаче така и не записва участие в евротурнирите. Наказанието му все още виси и Камбуров ще го изтърпи с ЦСКА.

Любопитното е, че в първия мач на Локо (Пд) с ОфК Белград резултатът е открит от бившия нападател на армейците Християн Кировски.

Отсъствието на Камбуров не е единственият кадрови проблем за началото на сезона. Вальо Илиев е контузен, а Менди пропуска първите два мача за първенство заради наказание.

Стойчо показа що за треньор е: Само с пари за селекция мога да гоня високи резултати

Титлата не е приоритет за ЦСКА идния сезон, стана ясно от изявлението на треньора Стойчо Младенов на старта на подготовката. Председате...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ