Димитър Пенев с култов отговор дали е поздравил Боби Михайлов за оставането му начело на БФС

13218
Димитър Пенев с култов отговор дали е поздравил Боби Михайлов за оставането му начело на БФС
Снимка: Getty Images / Guliver

Боби можеше да отстъпи, да се даде аванта на Бербатов. Това заяви в предаването „Денят започва“ по БНТ почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев.

Въпреки че опита да се дистанцира от случилото се на конгреса през изминалата седмица, тъй като не е бил поканен, Треньор номер 1 на 20-и век все пак обясни, че новите времена изискват нов тип управление. „Бях неутрален в този ден и момент, защото нямах покана. И с двамата съм работил (б.ред. с Димитър Бербатов и Борислав Михайлов). Късно е да казваме кой е виновен за състоянието на футбола. В това време, в което навлизаме в алеята на виновните, трябва да се погледне към миналото, годините, да направим сравнение със съседите“, започна той.

Коментар №1 на седмицата: Смях в лицата и последна перука в ковчега на българския футбол - танците на Боби Михайлов ще продължат

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра над 8000 ваши прочитания в Actualno.com.Поредна перука...

„Смятам, че Боби Михайлов можеше да отстъпи и да поеме другото поколение, защото все пак много нови неща, нови промени има в спорта и футбола. Можеше да има лека промяна. Всеки един водещ ръководител, който е в спорта, знаем, че има големи амбиции. Подкрепата става бързо, а от другата страна са феновете и клубовете, които са в неясно отношение как ще поддържат своя клуб“, допълни Стратега.

Той коментира и обвиненията за купуване на делегатски гласове по време на конгреса, като не се съгласи с тези слухове. „Не мисля, че трябва да наричаме това купуване на гласовете, защото има достатъчно магазини за купуване. За Димитър Бербатов това една добра спортна смелост. Той го има материала, но не го е минал като опит, да е бил месеци, година ръководна фигура, защото до скоро беше футболист. Може би трябваше да му се даде аванта, както се казва“.

Димитър Пенев отправи добри думи и за екипа на Димитър Бербатов, в който влизат Мартин Петров и Стилиян Петров. „Е, виждам ги, не са толкова ангажирани като един деен спортист. Съвети не трябва да се искат, след като кандидатстваш за такъв пост. Трябва да имаш увереност“, каза треньорът, донесъл най-голяма радост на българските футболни фенове с класирането на националите ни на четвърто място в света през 1994 година.

Запитан дали е честитил на Боби Михайлов спечелването на пети мандат като президент на БФС, Димитър Пенев отново сподели в типичния си стил: „Предадох на един от шофьорите, който е на Мишо Касабов, Жоро се казва. По него предадох поздравления за победата“. Относно темата за чужденците в българския футбол, почетният президент на ЦСКА сподели: „В цял свят, така и при нас, преобладават чужденците. Неудобно е и за чужденците, неудобно и за българите. Наредбите са такива, но преценката е на местното ръководство на дадения клуб, да преценят и исканията на треньора. Защото президентите са и бащата, и майката, в тях са парите“.

Боби Михайлов и Лигата на несменяемите

Скандалното преизбиране на Боби Михайлов начело на футболния съюз бе поредният отрезвителен шамар, който припомни на лаиците и мечтател...

Стратегът е оптимист за предстоящия сезон на ЦСКА и евентуално спечелване на трофеи през годината. „ЦСКА винаги е в моята глава и в моето сърце. Много пъти са били шампиони, ако пропуснем една година, ще вземем малко от миналото. Тази година има заряд, въпреки че имаше и промяна в треньорската линия, но има материал да се преработи, да видим дали ще вземат точки да се радваме, да станем шампиони“.

„Винаги е имало материали за националния отбор, винаги са ставали грешки, но тези грешки винаги са идвали от ръководни органи, които се намесват и са изпълнявали друга служба. Дано да имаме по-добри срещи, по-добри поводи, да предавате и вие мачове“, завърши с усмивка Пенев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Първата дама в Изпълкома на БФС разкри какво ще стори за развитието на женския футбол

"Вярвам, че Георги Иванов ще поведе българския футбол към развитие и успехи"

Костов: Предимството на Левски пред Славия е публиката! Защо да се притеснявам? (ВИДЕО)

ЦСКА плати 3 млн. лева и погаси дълга си към НАП

Каранга: Бих викнал Десподов и Бодуров в ЦСКА, преди да заспя си мисля за мачовете с Левски

Ветеран от Пирин се закани на лидерите в Първа лига и разкри бъдещ трансфер на ЦСКА

Ботев Пловдив вдигна на крака голмайстор за мача с Черно море

Локомотив Пловдив разкарва ненужен халф със само 1 мач

Стоичков: Виждам България един ден отново на голямо първенство, но трябва да свършим много работа

Грозен скандал на детски мач: Треньори налагат колега след последния сигнал (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ