Футболни хулигани с маски и тръби пребили и ръгали брат на журналист

4433
Футболни хулигани с маски и тръби пребили и ръгали брат на журналист
Снимка: Getty Images/Guliver

Млад мъж е бил жестоко пребит от футболни хулигани в София. За нападението разказа брат му - спортният журналист Иван Петров. Бившият водещ в БНТ е отчаян от липсата на правосъдие в България, тъй като вече три седмици след инцидента няма задържани.

В личния си профил в социалната мрежа "Фейсбук" и в ефира на Нова телевизия Иван Петров разказа за нападението на 31-годишния си брат, което се е случило в столичния квартал "Младост" 4. По думите му тежкото посегателство е било извършено от група от около 15 човека, а един от тях дори е ръгал момчето с нож.

Масов бой с ножове и ранени пред заведение в Пловдив, заподозрени са футболни хулигани

Арестувани са 10 души след масово сбиване през нощта на 24 май в Пловдив. До боя се е стигнало, след като хулигани на футболния клуб &...

Инцидентът се случва пред свидетели и охранителни камери, но въпреки това Петров има сериозни съмнения, че властите си "затварят очите", тъй като вече три седмици задържани за нападението няма, а в квартала знаели кои са извършителите.

Целият разказ на Иван Петров:

"Вече близо месец мълча, защото все се надявам, че под всичката шлака още има надежда милата ни татковина да се грижи за нас така, както ние се опитваме да го правим за нея.

Надеждата взе да угасва, затова искам да ви разкажа една малка история. За опит за убийство. На моя по-малък брат Ангел. Опит, за който все повече се опасявам, че ще си остане като регистрирана случка в полицията.

Преди три седмици Ангел излезе да хапне дюнер със свой приятел в "Младост" 4. Приятелят му - фен на един столичен клуб, носещ шапка. Докато ядат, група от 15-тина души, с маски, тръби и всякакви други атрибути ги нападнаха. Фенове на "вечния съперник" най-вероятно. Приятелят на брат ми избяга, но не и Ангел. Беше жестоко пребит. Докато 15 човека са го ритали на земята, поне един от тях е ръгал и с ножа.

Фен на ЦСКА разкри: Левскари ме пребиха жестоко заради шал

Хулигани на "Левски" за пореден път оглавиха криминалните хроники в медиите, след грозна атака срещу червен запалянко. Пребитият привър...

Няколко доктори казаха на брат ми, че е истинско чудо, че е жив. Единият разрез е на няколко милиметра от артерията на бедрото. Друг му отрязва седалищния нерв.

Брат ми беше опериран, нервът е зашит. Докторите казват, че е възможно никога повече да не може да ходи, не и нормално. В момента живее в свят от болка, денонощна болка в пострадалия крак. Не е ясно кога и дали болката ще си отиде. Патериците се превръщат бавно в най-добрия му приятел.

Това се случи преди близо месец, скъпи приятели. В 21:30 вечерта, пред свидетели и охранителни камери. До момента арестувани няма, поне не ни е известно. Май се знаело кои са. И от полицията, и от хората в квартала, пък и от други. И то поименно.

В това време същата групичка продължава да кръжи из града, да преследва и малки деца, носещи знаците на любимия си отбор, да тероризира и малтретира безнаказано. Всеки ден до брат ми достига информация, че са видели този или онзи от предполагаемите извършители да си ходят из квартала. Че тук или там отново има спиращи коли, изскачащи хора с маски, гонещи "врага". Това се случва през ден. В София. През 2021 година.

Виновни продължава да няма.

Четирима непълнолетни са футболните хулигани обвинени за побоя и събличането на момче в автобус

Четири непълнолетни момчета са задържани и обвинени в грабеж след инцидента с нападнатия и съблечен в автобус по линия 404 тийнейджър, ...

Понеже и от другия лагер знаят кои са, тази безумна касапница нищо чудно да продължи. Явно докато не успеят да убият наистина някого на улицата. И тогава да се поразшуми в медиите, пък да вземем да позатворим някого поне в районното.

А на хората, които направиха това и може би съсипаха завинаги живота на едно 31-годишно момче, искам да кажа - няма смисъл. Няма никакъв смисъл от вас, няма смисъл от съществуването на такива изроди като вас, няма смисъл да хабите въздуха на нормалните хора. Такива социални евнуси като вас са тежка грешка на природата. Ако мислите, че да биете и колите насред пазара някой, който няма нищо общо с неандерталските ви игрички, е проява на мъжественост - не, не е. Проява е на безмозъчност и бездушие. Пожелавам ви поне за ден да изпитате болката, която причинихте на това момче!

Сигурно всичко ще мине и замине. Колеги, когато след ден-два ви засилят да снимате репортаж за някой заклан, знайте, че някой друг вероятно преди това не си е свършил както трябва работата, за да позволи поредния епизод на това безумие...".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Звезда на Берое се размина с 15-годишна присъда за сексуално насилие

ЦСКА 1948 заменя отиващия в Левски вратар със страж на ЦСКА

Първата дама в Изпълкома на БФС разкри какво ще стори за развитието на женския футбол

"Вярвам, че Георги Иванов ще поведе българския футбол към развитие и успехи"

Костов: Предимството на Левски пред Славия е публиката! Защо да се притеснявам? (ВИДЕО)

ЦСКА плати 3 млн. лева и погаси дълга си към НАП

Каранга: Бих викнал Десподов и Бодуров в ЦСКА, преди да заспя си мисля за мачовете с Левски

Ветеран от Пирин се закани на лидерите в Първа лига и разкри бъдещ трансфер на ЦСКА

Ботев Пловдив вдигна на крака голмайстор за мача с Черно море

Локомотив Пловдив разкарва ненужен халф със само 1 мач

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ