Ясен е форматът на новата "А" група

4802
Ясен е форматът на новата "А" група
Снимка: БГНЕС

Водещите клубове в България, които днес бяха на среща за обсъждане на формата на новото ни първенство, са се спрели на варианта то да е от 12 или 14 клуба. Това обяви заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев след събитието.

"12 и 14 – според клубовете това са най-реалистичните възможности, с оглед на лицензирането и критериите, които сме заложили. Те държат да няма големи компромиси и се спряха на по един "любим" вариант – с 12 и с 14 отбора. Което обаче не означава, че са взели окончателно решение. То ще бъде взето на 7 юни, когато ги съберем всички заедно", коментира Колев.

Новият ЦСКА се формира от Чавдар (Етрополе) и Литекс

Чавдар Етрополе вече е преструктуриран в ПФК ЦСКА 1948 АД и е подаден за вписване в Търговския регистър, пише 24 часа. В съвета на дире...

На срещата е присъствала и Дора Милева - синдикът на ЦСКА. Относно "червените" обаче още няма яснота какво ще се случи с тях и как ще участват те в новото първенство, пише Sportlive.bg.

"В края на миналата седмица имаше среща между представител на ЦСКА и нашия изпълнителен директор Борислав Попов. Обсъждани са някакви варианти за бъдещето на ЦСКА и футболният съюз е поел ангажимент, на базата на допълнително внесени документи, които все още не са внесени във Футболния съюз, да даде становище дали по нашите регулации и по регулациите на УЕФА и ФИФА този вариант е възможен", сподели Колев, като уточни, че не е запознат детайлно с това какво се е случило на въпросната среща.

"До този момент няма нищо внесено черно на бяло в деловодството на футболния съюз. Предполагам, че утре ще получим нещо", поясни той.

Павел Колев говори и за срещата между ЦСКА„ Борислав Михайлов и премиера Бойко Борисов. Какво каза шефът в БФС четете в Sportlive.bg!

СНИМКИ: "Левски" представи новите си екипи

Столичният гранд "Левски" представи новите екипи на отбора за предстоящия сезон 2016/2017. Това стана на пресконференция в хотела на Д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com