Пенев преди "Вечното дерби": Някои отбори се съюзиха срещу нас (ВИДЕО)

1041
Пенев преди "Вечното дерби": Някои отбори се съюзиха срещу нас (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Наставникът на ЦСКА Любослав Пенев заяви, че някои отбори от топ 6 са се съюзили и играят срещу "червените". Треньорът на "армейците" направи любопитното изказване преди утрешното дерби с Левски от четвъртия плейофен кръг на Първа лига, което ще се играе на Националния стадион "Васил Левски" от 17:15 часа.

FB_VIDEO

Любо Пенев: Защо ни свирят все едни и същи съдии?

Наставникът на ЦСКА Любослав Пенев не пропусна да говори по темата за съдийството на пресконференцията си преди полуфинала за Купата на...

Пенев изтъкна, че възпитаниците му не трябва да допускат отпускане.

"Влизаме в мача като основен конкурент за титлата. Радваме се на добрите резултати, доволни сме и искаме да продължим в същата линия. Програмата е еднаква за всички, така че ние сме длъжни да се справим. Убеден съм, че ще има добър резултат. Винаги има "жертви" след мачовете, но в момента всички са на разположение. За кратко време успяхме да изградим един стил, който ще продължаваме да го налагаме.

Теоретично сме длъжни да спечелим всички мачове, практически също. Не трябва да има никакво отпускане, както в първите 15-20 минути срещу Ботев за Купата. Нямаме право. Ние не трябва да даваме никакви подаръци. В един футболен мач има три знака.

Относно отпускането, което се получи, съм говорил с футболистите и са наясно, че това не трябва да се повтаря. Нито в началото, нито в средата, нито в края на мача. Играем две по 45, една хубава загрявка, добри 45 минути, кратка почивка и след това трябва да завършим мача с много добри 45 минути. Това е поведението, което трябва да има всеки един футболист, който иска да бъде част от ЦСКА", коментира той.

ЦСКА пусна билетите за дербито с "Левски"

Билетите за първото дерби между ЦСКА и "Левски" от плейофите на Първа лига вече са в продажба онлайн. "Червените" приемат големия си съ...

Пенев отново не подмина и темата за съдиите. "Не знам кои са гледали на запис мача с Ботев, но първото изречение на коментатора беше, когато бихме център: "Дано днес основната тема не са съдиите". Първо изречение в един полуфинал за Купата. Трябва ли да коментирам повече? Мисля, че е достатъчно красноречиво. Какво трябва да кажа? Дал съм отговор много пъти. Ние мислим за футбол, не искам да се занимаваме със съдии, с БФС, те трябва да си гледат работата. Но няма да спра, ако те продължават по същия начин. Няма как, не се предавам, до последно. Тези хора пречат по този начин и го знаят много добре. Жалкото е, че го правят нарочно, с цел. И затова нашият футбол се намира на едно доста посредствено ниво - и клубен, и национален", каза треньорът на ЦСКА.

"Левски загубиха мач с директен противник, но остават много мачове и много точки за печелене, така че не изключвам нито един отбор. В първата шестица всеки се бори за това, което желае и иска да постигне. Никакво подценяване срещу нито един отбор. Имайки предвид, че има отбори, които са съюзени и играят срещу нас. Така че това не е нищо ново, което ви казвам", допълни Пенев, като уточни, че въпросните отбори са от първата шестица на първенството.

Според Пенев съдиите не показват еднакъв аршин спрямо двата тима в мачовете на "червените". "Първо трябва да ограничим действията на определени хора, които ръководят мачовете. Аз съм съгласен да се показват картони, но когато са за другия отбор при идентични ситуации, нека също се показват. Критерият е изключително различен, много различен. Има определени съдии, които се държат много арогантно, много нагло, нахално, усмихват ти се тъничко и си правят каквото си искат. Разбира се, те знаят, че няма да ги накажат, знаят, че няма да отсъства от терените. Аз искам да говоря за футбол и това правим цяла седмица. Тренираме и се готвим за футбол", обясни Пенев и уточни, че халфът Тиаго Родригес е на разположение за утрешното дерби.

"Винаги в края на сезона едни си тръгват, други идват. Разчитам на абсолютно всички футболисти, всички те са с договор и до последния ден всеки трябва да си изпълнява задълженията", каза още Пенев, като потвърди, че националът Петър Занев вчера е започнал тренировки с тима, но за момента не е ясно дали той ще подпише с "армейците".

Нов стадион за ЦСКА, но има сериозни проблеми за решаване

Вече е ясно какви ще са основните затруднения при построяването на нов стадион на ЦСКА. Дocтъпът c aвтoмoбили дo cтaдиoнa нa ЦCKA в Бo...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Пирин обърна Етър в края, „болярите“ крачат уверено към Втора лига (ВИДЕО)

Стана ясно точно колко време ще отнеме демонтажът на „Армията“

Голям проблем за клуб от Първа лига, половин отбор е с изтичащи договори

Петър Хубчев с тежко признание: Всеки ден се моля да има утре

Левски - Славия: Кога и къде да гледаме дербито в Първа лига?

Спорт по телевизията днес - 29 март 2024 г.

Пострадалият Любенов: Нищо не помня от ситуацията в Разград, извадих късмет

Звезда на Берое се размина с 15-годишна присъда за сексуално насилие

ЦСКА 1948 заменя отиващия в Левски вратар със страж на ЦСКА

Първата дама в Изпълкома на БФС разкри какво ще стори за развитието на женския футбол

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ