Станислав Ангелов пред Actualno.com: Ако Левски беше честен докрай, щеше да се представи по-добре

6474
Станислав Ангелов пред Actualno.com: Ако Левски беше честен докрай, щеше да се представи по-добре
Снимка: БГНЕС/ колаж Actualno.com

Бившият капитан на Левски Станислав Ангелов-Пелето даде интервю за Actualno.com. Той не скри недоволството си от видяното в последните мачове на "сините". Според настоящия директор на Левски-Раковски, ако столичният гранд е бил честен и достоен докрай, най-вероятно е щял да се представи по-добре при завършека на шампионата.

Пелето изрази мнение, че грешките на възпитаниците на Елин Топузаков срещу ЦСКА са плод на отношението към двубоя с Лудогорец. За сблъсъка в Разград пък Ангелов не е съгласен с "хвърлянето в боя на тези млади момчета срещу най-добрия отбор в българското първенство към момента". 

Наскоро стана ясно, че той ще бъде футболен консултант на филма „Гунди – легенда за любовта“. Снимките за лентата вече започнаха, а Пелето работи предимно с Павел Иванов, който ще изиграе Георги Аспарухов, и всички останали, които участват във футболните сцени. Заедно те изясняват тънкостите при демонстрацията на различни технически умения.

Ето какво още сподели Станислав Ангелов пред нашата медия:

ПЪРВАТА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО: Станислав Ангелов пред Actualno.com: Огромна трудност е да мотивираш младите футболисти

- Г-н Ангелов, младите момчета на Левски се изправиха срещу Лудогорец, някои от тях и срещу ЦСКА. Какво е вашето мнение за края на шампионата?

- Аз съм станал левскар и съм се влюбил от дете в Левски, познавайки историята му. Левски не е създаден, за да се интересува къде се намира ЦСКА, а да носи името на Апостола – с чест, достойнство и много отговорност. Левски е идея, това не е просто футболен клуб. Когато се случва нещо, което е в разрез с първоначалната концепция, аз не съм ок. Беше ми крайно неприятно да гледам това, което видях.

Пламен Андреев Дюкенс Назон

Другото, което искам да добавя е, че не можеш да хвърляш едни млади момчета в боя срещу най-добрия противник в българското първенство към момента. Вярвам, че те имаха и малко късмет. Представете си футболистите на Лудогорец да се бяха разиграли малко повече и да имаха повече късмет, щяха да вкарат 4-5 гола и да съкрушат юношите.

Още повече - за мен най-важното нещо е да даваме личен пример и урок на младите състезатели как с достойнство трябва да се участва във всяка една спортна среща. В случая моите виждания леко се разминават със събитията. Понеже ме питате, просто отбелязвам.

ОЩЕ: Откриват паметник на Георги Сава Раковски в София

- Следвайки логиката на Вашите думи, да не стане така, че докато се опитва да копае гроб другиму, Левски сам да падне в него? Следва един нелек мач с Арда. „Сините“ имат сериозни кадрови проблеми, освен червения картон на Сундберг. Мнозина специалисти изразиха мнение, че нямаше логика в избора на единайсеторките срещу Лудогорец и ЦСКА. Ето какви жертви даде Левски.

- Както и други спортни деятели са казвали, винаги за всяко нещо се плаща. В спорта не можеш да избягаш. Нямаш избор. Аз смятам, че тези грешки, които допуснахме срещу ЦСКА, не са плод само на физическо състояние, а и на отношението ни предния мач (б.а. - срещу Лудогорец). Ако бяхме докрай честни и достойни, такива каквито всички искаме да сме, най-вероятно щяхме да се представим много по-добре и да бием и следващия двубой (б.а. – срещу ЦСКА). Така се оказа, че загубихме и двете срещи подред.

Хайнц

- Нека да уточним, че не говорим за младите момчета, а и останалите състезатели на Левски, за които нямаме съмнение, че дадоха всичко от себе си на терена.

- Аз съм човекът, който иска да се реализират младите. Вярвам и знам, че има бъдеще в нашия клуб. Всичко обаче трябва да става през първите житейски уроци, които ще вземат, от това да бъдат истински левскари.

- За финал: Ще играят ли „сините“ в Европа?

- Предполагам и се надявам, че Левски ще участва в Европа. Аз обичам този клуб и искам да се развива.

ПЪРВАТА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО: Станислав Ангелов пред Actualno.com: Огромна трудност е да мотивираш младите футболисти

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

ЦСКА плати 3 млн. лева и погаси дълга си към НАП

Каранга: Бих викнал Десподов и Бодуров в ЦСКА, преди да заспя си мисля за мачовете с Левски

Ветеран от Пирин се закани на лидерите в Първа лига и разкри бъдещ трансфер на ЦСКА

Ботев Пловдив вдигна на крака голмайстор за мача с Черно море

Локомотив Пловдив разкарва ненужен халф със само 1 мач

Стоичков: Виждам България един ден отново на голямо първенство, но трябва да свършим много работа

Грозен скандал на детски мач: Треньори налагат колега след последния сигнал (ВИДЕО)

Георги Иванов – Гонзо избра кой да го замени като технически директор в БФС

Испански гранд опитва да пререди опашката за бижуто на Лудогорец

Клубове от чужбина следят вратаря на Левски, готвят оферти за него през лятото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ