Вижте думите, с които Борисов поиска оставката на Михайлов

6847
Вижте думите, с които Борисов поиска оставката на Михайлов
Снимка: БГНЕС

"Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз!". Това написа премиерът Бойко Борисов в своя Facebook профил преди минути. Припомняме, че по-рано на брифинг в Министерския съвет спортният министър Красен Кралев изложи мотивите на кабинета за искана оставка на Михайлов. 

Бойко Борисов е поискал оставката на Борислав Михайлов заради разгрома на България

Премиерът Бойко Борисов е поискал оставката на президента на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов. Поводът - разгромът на б...

"След вчерашната позорна загуба на българския национален отбор и предвид лошите резултати на футбола ни, разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста. Категорично осъждам и поведението на част от присъстващите на стадиона. Недопустимо е България, която е една от най-толерантните държави в света, и хора от различни етноси и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия", завършва коментарът на министър-председателя.

За спортно-техническата част и това, което прави БФС, не се произнасям. Когато държавата ни е сложена на челни страници като расистка държава заради група олигофрени или недоброто ръководене на БФС, а и резултатите са категорични, въпреки огромните пари, които сме вложили, не искам по никакъв начин правителството в лицето на спортното министерство да бъде ангажирано с този футболен съюз, заяви Борисов пред журналисти.

"Страшно преекспонираха нещата, имаше няколко олигофрени с нацистки знаци, публиката си беше прекрасна, ние не коментираме изстъпленията на английските хулигани в София и не казваме, че това е цветът на английската нация, така че да бъдат малко по-смирени в реакцията си", коментира Борисов. Той беше категоричен, че България е най-толерантната държава.

ВИДЕО: Ето защо за малко да прекратят България - Англия

Расизмът от трибуните по време на евроквалификацията България - Англия е факт и наличието му бе подкрепено с видео, публикувано в Туитъ...

"Аз мога да забраня на моето правителство да прекрати всякакви дейности с БФС и да видим по сигналите, които имаме за футболната централа. Не може държавата да бъде обвързана с поведението на един човек", подчерта още премиерът.

Припомняме, че снощи националният ни отбор бе разгромен с 0:6 от Англия на стадион "Васил Левски". Михайлов обаче не изгледа до края най-тежката домакинска загуба в историята на тима. В 70-ата минута камерата на bTV улови президента на БФС как се качва в джипа си, който този път го чакаше пред стадиона, а не както при загубата от Косово - на лекоатлетическата писта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

ЦСКА няма да играе контрола по време на паузата, Ел Маестро набляга на друго

Ботев Пловдив скочи срещу съдиите след тежката загуба от ЦСКА (ВИДЕО)

Левски следи крило на шампиона на Азербайджан

Левски си хареса звезди на Берое

ЦСКА набеляза трима българи, стартира офанзива за подписите им през лятото

ВАР-ът на Actualno: Долу ръцете от г-н Георги Иванов!

Попадинова: Женският футбол се развива, може да пробваме срещу мъжете (ВИДЕО)

"Черно море трудно ще стане шампион, като знаем организацията в българския футбол" (ВИДЕО)

Десподов с усмивка: Да изравня Стоичков? Не ми се мисли какво ще ме направи (ВИДЕО)

Гонзо: Прекалено много чужденци при наградите по постове, не ми харесва (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...