Зрелище на "Армията" определи: Ботев Пловдив - Локо Пловдив на финал за Купата

9456
Зрелище на "Армията" определи: Ботев Пловдив - Локо Пловдив на финал за Купата
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

Отборът на Ботев Пловдив е вторият финалист за Купата на България. "Канарчетата" стигнаха до 3:3 при гостуването си на ЦСКА на "Българска армия" и след победа с 3:2 на "Коматево" преди седмица, си подпечатаха билетите за финала на 15 май.

През първата част момчетата на Николай Киров напълно контролираха случващото се на терена в "Борисовата градина". Тодор Неделев даде аванс на гостите с уникално воле от над 25 метра, а след това и капитанът Лъчезар Балтанов се разписа, за да удвои аванса на своя тим.

Втората част започна отлично за домакините. Али Соу намали за 1:2 преди Филип Филипов да бъде изгонен за втори жълт картон. Чрез Евандро момчетата на Любослав Пенев изравниха, а заключителните 10' бяха истинско шоу за неутралните фенове. Първо Антонио Вутов пресилено бе изгонен с директен червен картон, а след това последва и доста спорна дузпа за ЦСКА, която Сол вкара за 3:2. Само няколко минути по-късно обаче Димитров засече центриране от корнер във вратата на Черниаускас и класира пловдивския тим на финал.

Във финала на 15 май ще можем да се насладим на пловдивско дерби. След като днес място там намери Ботев, вчера това направи Локомотив Пловдив, който изхвърли Септември с общ резултат 4:0.

Първата добра възможност в мача дойде след 13' игра и бе в полза на ЦСКА. Тиаго центрира от свободен удар, а Жоржиньо бе оставен непокрит от защитата на Ботев Пловдив. Последният успя да отклони кълбото, но не в очертанията на вратата.

Въпреки по-силната игра на домакините, Ботев бе тимът, който откри резултата. Витаутас Черниаускас опита да избие топка в наказателното си поле, но тя попадна на крака на Тодор Неделев. 8-цата на "канарчетата" не се замисли и от воле изстреля топката, като направи безпомощен стражът на домакините!

Играта обаче продължи да се развива пред вратата на Кайзер, но отново се стигна до гол във вратата на ЦСКА. Тодор Неделев изведе Шопов по крилото, който сви към точката за дузпата. На правилното място бе капитанът Лъчезар Балтанов, който с добре премерен удар удвои.

Втората част започна отлично за момчетата на Любослав Пенев и след 4' игра те успяха да намалят резултата. Тиаго нанесе тежък удар, който Кайзер парира, но Али Соу стигна до топката и я вкара в мрежата на гостите - 1:2.

Добрите новини за "червените" през втората част продължиа. В 52' Филип Филипов спря обещаващ рейд на Енрике и за нарушението си получи втори жълт картон, с което остави съотборника си с човек по-малко на терена.

Очаквано "червените" наложиха натиск, но до 70' имаха само едно положение. Енрике опита удар след пас на Тиаго, но топката премина в страни от целта.

15' преди края защитата пред Кайзер се пропука. Пинто бе изведен в половината на "канарчетата", като комбинира с появилия се като резерва Евандро, който с премерен удар по диагонала преодоля стража на гостите - 2:2.

10' преди края на срещата Кайзер се превърна в герой за Ботев. Полякът първо изби в корнер след удар с глава на Али Соу, а след това се намеси и при удар със задна ножица на Евандро при последвалия корнер.

5' преди края на срещата на "Българска армия" настана истински хаус. Първо Антонио Вутов бе изгонен пресилено с директен червен картон, а минута по-късно домакините получиха доста спорна дузпа за нарушение на Ничев срещу Енрике. Али Соу пък бе точен от бялата точка и направи обрата пълен - 3:2.

С 9 човека на терена момчетата на Николай Киров стигнаха до трети гол. При центриране от корнер Димитров бе изпуснат от защитата в червено и юношата на тима от Ботев с глава се разписа за 3:3.

Преди мача

Тимът на ЦСКА продължава да се бори за два трофея през тази година. Момчетата на Любослав Пенев са както на 1/2-финал в турнира за Купата на България, така и в спора за титлата в Първа лига. 

ЦСКА без Бодуров в реванша с Ботев, тежки глоби за Любо Пенев и Павел Колев

Капитанът на ЦСКА Николай Бодуров бе наказан от Дисциплинарната комисия за една среща и ще пропусне реванша с Ботев Пловдив от полуфина...

Днес "червените" ще изиграят срещата-реванш с Ботев Пловдив. Преди седмица "канарчетата" се наложиха у дома с 3:2, като днес ще трябва да защитават аванса си насред "Борисовата градина". 

Във финала на 15 май победителят от днешната двойка ще се изправи срещу Локомотив Пловдив. Вчера "смърфовете" завършиха 0:0 в София срещу Септември и след успех с 4:0 в първата среща, си гарантираха участие в спора за трофея.

СЪСТАВИ:

ЦСКА: 30. Черниаускас, 19. Турицов, 24. Томаш, 26. Антов, 16. Бикел, 15. Малинов, 6. Пинто, 7. Жоржиньо, 20. Тиаго, 17. Енрике, 22. Соу

Ботев Пловдив: 22. Кайзер, 28. Филипов, 3. Пиргов, 5. Димитров, 24. Марин, 6. Ничев, 66. Кардосо, 16. Шопов, 17. Балтанов, 8. Неделев, 39. Вутов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

ЦСКА плати 3 млн. лева и погаси дълга си към НАП

Каранга: Бих викнал Десподов и Бодуров в ЦСКА, преди да заспя си мисля за мачовете с Левски

Ветеран от Пирин се закани на лидерите в Първа лига и разкри бъдещ трансфер на ЦСКА

Ботев Пловдив вдигна на крака голмайстор за мача с Черно море

Локомотив Пловдив разкарва ненужен халф със само 1 мач

Стоичков: Виждам България един ден отново на голямо първенство, но трябва да свършим много работа

Грозен скандал на детски мач: Треньори налагат колега след последния сигнал (ВИДЕО)

Георги Иванов – Гонзо избра кой да го замени като технически директор в БФС

Испански гранд опитва да пререди опашката за бижуто на Лудогорец

Клубове от чужбина следят вратаря на Левски, готвят оферти за него през лятото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ