X
 
 
 

Биволъ: БСП са разработили тези за интернет троловете си по всеки важен въпрос

28958 7
photo of Биволъ: БСП са разработили тези за интернет троловете си по всеки важен въпрос
Снимка: БГНЕС
След като вчера, 11 февруари, разследващият сайт „Биволъпусна документи, показващи, че БСП има целенасочена политика в интернет с основно оръжие т.нар. интернет тролове, днес излязоха интересни подробности относно две от темите в България през миналата година – Делян Пеевски и Волен Сидеров.

От „Биволъ” публикуваха отчетите на фирма „Лийдуей Медия Солюшънс”, изпратени до медийния секретар на БСП Антон Кутев – от март 2013-та година до януари 2014-та година включително. Кутев вече заяви, че не познава тази фирма и че в интернет в подкрепа на БСП работят единствено доброволци. Самите отчети са част от поредицата на сайта БСПЛийкс - колекция от служебни и лични съобщения на активисти на БСП и на пиар отдела на червената партия, изтекли в сайта Balkanleaks. "Биволъ" е представител на Balkanleaks - т.нар. балкански клон на Wikileaks.

Всеки от отчетите е придружен с анализи и с опорни точки, пише „Биволъ”. На страницата си разследващият сайт е публикувал PDF файлове на отчетите, но при опит да бъдат отворени, се изписва грешка 404 Page not found (към момента на публикуване на статията). В 13:35 часа на днешния ден (12 февруари) линковете бяха коригирани. Ето и какви са тезите, които т.нар. тролове е трябвало да прокарват по горещи теми.

За назначението на Делян Пеевски:

- Решението е нестандартно, но и ситуацията, в която ГЕРБ превърнаха спец службите е уникална - да работят не в интерес на страната, а за да обслужват бизнес и политическите интереси на Цветанов и компания. Пеевски е наясно, кои са скритите агенти на бившия ВР министър в службите и ще ги неутрализира най-добре.

- Този със сигурност няма да остави верните хора на Цветанов в спецслужбите, защото ще ги реорганизира основно.

- Пеевски се скара с Цветанов още в Парламента, какво остава като оглави спецслужбите - ще се намерят доказателства за далаверите им, затова и ГЕРБерите треперят.

- Пеевски е подходящ защото е много навътре в далаверите на Цветанов и Борисов, както сам го каза в НС. И затова високопоставените гербери трудно могат да се примирят с подобен избор, защото няма по-върл враг от довчерашния приятел. А при проверките на работата през мандата им разследващите вече ще задават точните въпроси.

- На зла круша - зъл прът. Щом ГЕРБ опищяха страната, значи изборът на Пеевски за шеф на ДАНС ги е ударил по слабото място. Сега като нищо ще се намерят и доказателствата, които липсват на прокуратурата за да си свърши докрай работата.

- Толкова бурна реакция срещу този кандидат издава само едно - огромен страх и ужас у върховните гербери. Най-опасни са довчерашните приятели, които ти знаят всички далавери.

Биволъ: Интернет троловете на БСП се отчитат пред Антон Кутев

Общо 50 електронни медии, форуми на вестници, радия и телевизии са били подложени на истинска атака от т.нар. интернет тролове, организ...

- ГЕРБ не могат да търпят повече - след прокурорските проверки, сега и бившият им приятел и сега най-яростен противник да оглави ДАНС. Знаят, че ще ги пратят в затвора и затова искат разтурване на парламента и извънредни избори.

- Наистина ГЕРБ нямат нищо против Д.Пеевски, защото той ги обслужваше вярно чрез медиите си близо 4 години. Но много искат властта и си търсят поводи за метеж, за да се върнат отново начело на държавата!

- Сякаш някой е очаквал ГЕРБ да си признаят. Та точно те, вместо да останат да дискутират кандидатурата за ДАНС в парламента, излязоха и започнаха да подклаждат протестите. А Борисов откровено заяви, че "пилците се броят на есен".

- Пеевски начело на спецслужбите ще обърка сметките на много хора, а някои недосегаеми гербери може и в затвора да влязат. Затова е цялата политическа олелия.

След протестите и оттеглянето на кандидатурата на Пеевски тонът се сменя и се насочва срещу протестите:

Новите опорни точки за БСП са за финансовата стабилност

Сайтът за разследваща журналистика "Биволъ" публикува новите "опорни точки", които пресцентърът на БСП е изпратил до червените депутати...

- Пеевски беше едно наистина нестандартно решение - силно мотивиран да пресече контрабандата външен за системата на спец службите човек. Но пък обществото не го прие и правителството си корегира решението. Протестите са платени и обслужват единствено ГЕРБ,като целят връщането им на власт.

- Както Орешарски, Станишиев и Манолова признават, изборът на Пеевски беше грешка - ама само който не работи той не греши.

- Не защитавам Пеевски, но никой не може да го обвини, че е намесен в наркоканалите. Точно той можеше да ги пресече, защото е медийно и финасово силен - илюзия е, че обикновен човек може сам да излезе и да се опълчи срещу статуквото. Ама не е перфектния избор и това се отчете като грешка от правителството. На практика протестите нямат причина!

- Без да дадат поне малък толеранс на новото правителство, гражданите ще върнат ГЕРБ на власт. Протестите нямат мотив - и Пеевски се отказа, и забраната на тютюнопушенето остана. За какво протестират?

- Протестиращите са много заблудени - за по едни 100 лв са готови да обрекат децата си да живеят под диктатата на мафията завинаги. Защото следващите избори няма да има, а просто печатницата на ГЕРБ ще се постарае да достави по места правилно попълнените бюлетини.

Политическите тролове в интернет са факт, казват журналисти

Метаданните на снимките на Волен Сидеров, които обиколиха всички медии през миналата седмица, сочат, че те са направени в период от едн...

- От хаос, безредици и нерешаване на икономическите проблеми на страната полза имат само изпадналите от властта мутри на ГЕРБ. Надяват се хората отново да ги върнат начело на държавното управление, дори с цената на тотален разгром на държавността. Не дадоха дори 10 дни спокойствие на новото правителство!

Има и тези срещу вътрешната опозиция в БСП, най-вече срещу Георги Кадиев, който в разгара на протестите открито се обявяваше срещу решенията на партията по фундаментални въпроси:

- Не прави чест на вътрешнопартийната опозиция да използва една грешка за да свали цялото правителство и реално да обслужи интересите на ГЕБ като самосвали Коалиция за България от властта!

- Намери се най-честния в БСП - Кадиев. За енергетиката да не отваряме дума, щото там той и жена му са като оплетени черва с кожодерите.... Но пък човекът зове вътрешнопартийната опозиция да връща Гоце на власт. Я по-добре се скрий и си замълчи.

- Много е подло вътрешнопартиен опонент да критикува лидера си по медиите. Ако сравним Станишев с Р.Петков и трябва да се избира - предпочитам човека с европейското мислене, който не контактува със знакови фигури от ъндърграунда...

Борисов: Зачетох "опорните точки" на Моника и се втрещих

ГЕРБ обвиниха БСП в черен пиар срещу Бойко Борисов още от 2009 г. ''Вчера в различни електронни издания изтекоха "опорни точки", коит...

- Права е И.Йотова, че ЕП не се интересуват от конкретните имена на ръководителите на държавните ни институции, а реформите и работата да вървят. Но ГЕРБ се страхуват специално ДАНС да проработи, защото контрабандните канали са основен източник за финансирането им.

- Лесно им е на тия БСП-ари от далечен Берлин да подкрепят по принцип модерната социалдемокрация у нас. Ама преди това трябва да се почистят Авгиевите обори на спец службите, покровителстващи контрабандата. Това може да свърши само някой достатъчно мотивиран и външен за системата човек, амбициран да прочисти и реформира системата.

Ето и тезите, застъпвани от интернет привържениците на БСП, управлявани от „Лийдуей Медия Солюшънс” според "Биволъ", по отношение на Волен Сидеров: 

- Сидеров даде пример на ГЕРБ как се държи депутат, изпратен в парламента за да работи. Принудителното безделие на парламента и правителството обслужва интересите само на герберите, които не могат да приемат отпадането си от властта.

- Все някой трябва да нарече нещата с истинските им имена. Не разбирам защо толкова се обиждат от "Господарите...". Когато те се подиграват с хората е нормално, но като им върнат жеста - било клевета... Волен е като някакъв съвременен Мунчо, който може и да е луд, но говори истини.

Борисов: Зачетох "опорните точки" на Моника и се втрещих

ГЕРБ обвиниха БСП в черен пиар срещу Бойко Борисов още от 2009 г. ''Вчера в различни електронни издания изтекоха "опорни точки", коит...

- Волен може и да не се държи възпитано, но досега всичко, което казва за политическата и медийната обстановка у нас е точно. Просто му липсва куртоазия и лицемерие.

- Атака всъщност се пазари да я подкрепят за импичмънта на президента - едва ли ще го постигне, но въпреки това според мен ще се върне в парламента. На парктика такива спешни избори обслужват единствено интересите на ГЕРБ - замитане на следите и прекратяване на съдебните производства срещу тях.

- Сидеров е прав, не може 100-ина младежи, които си уплътняват времето като "протестират" за дребните стотинки на ГЕРБ да блокират всеки ден центъра на София. МВР трябва да осигури нормалното функциониране на градския транспорт и да гарантира, че гражданите могат да се придвижват свободно.

- Медиите наистина преекспонират протестите на т.нар. "мирни и високоинтелигентни", самообявявили за истина от последна инстанция хейтъри. Но поне хората на Сидеров могат да отпушат движението в центъра на столицата и да прогонят тези закъснели хипари оттам.

- Протестиращите били много мирни и тихи - чак гърлото на Сидеров щели да изтръгват. Ама това никъде не го анализират дежурните политолози по медиите.

Actualno.com

Етикети:

11 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 7 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Спинозните тролчета на Кутьо цвъкат по сайта и оставят следи от червени пръстчета под читавите коментари, но това ги разкрива: #2 и #3.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • dd 6 dd преди 3 години Профил на трол?
  Добрата новина на деня!\nТоков удар уби манггал-крадец на жица\nМъжът се покатерил върху далекопровод с високо напрежение
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 5 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  ето ги 3 трола.... в действие :) ха ха те даже не са чували за Wikileaks
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 4 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  дори е умно за електората на комунистите , той е още по тъп особенно по селата и мнозинствата- цигани и турци
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Имат си обче един дето не си е пил хаповете от миналия февруари и за това се е нарекъл ФЕВРУАРИ ООД. Тоя няма нужда от опрни точки. Той от няколко месеца е захапал едно и също, все с главни букви и мира няма.
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Колко наивно написано, егати фалшивата работа.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Нищо фалшиво няма! Прегледайте коментарите и ще намерите всичките тези \"тези\" в тях.
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Биволите и биволиците са на хранилката на Цецо, тъй като той държи парите на ГЕРБ !
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Да, бе! Затова до сега плюеха предимно по ГЕРБ!
  : 0 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  а вий на Доган !
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Бандата на лъжливото овчарче (ако щете овчарчето Калитко) в действие!
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Силно земетресение в Иран

Земетресение с магнитуд 5,2 по скалата на Рихтер беше регистрирано в Южен Иран, съобщава Европейският средиземноморски сеизмологичен це...

Атанас Атанасов пред Actualno.com: Прокуратурата у нас обслужва модела "Борисов" ​

Има ли политическа воля у нас за борба с корупцията, откъде ...