Българските превозвачи: Блокадата остава – до Великден, до лятото

5148
Българските превозвачи: Блокадата остава – до Великден, до лятото

Блокадата на Кулата остава. Това стана ясно от срещата на ГКПП-Кулата между министър Ивайло Московски и заместник-областния управител на град Серес с българските превозвачи, които направиха контра-блокада на стачкуващите гърци.

Срещата все още не е приключила, но превозвачите я напуснаха и обявиха пред всички на границата, че заместник-областният управител и шефът на полицията в Серес са им казали, че трябва да преговарят с протестиращите фермери.

Московски: Изключително безобразни са действията на гръцките протестиращи и власти

"Изключително безобразни са действията на гръцките протестиращи и власти". Това каза министърът на транспорта, информационните технолог...

"Гърция няма държава, тя се управлява от фермерите, блокада ще има до Великден и до лятото", обявиха превозвачите, присъствали на срещата в сградата на митницата на ГКПП-Кулата.

"Гърция няма държава, няма Европейски съюз, Меркел да се вдига и да идват тук! Блокада ще има от нас до Великден, гръцко море няма да има, ще има Черно!", обявиха нашите превозвачи.

Решението, че контра-блокадата остава бе приветствано с аплодисменти. Превозвачите казаха, че ще уведомят блокираните на гръцка територия българи с леки и товарни автомобили, че са им осигурили коридор, за да влязат през Дойран в Македония и от там да се приберат в България.

Превозвачите заявиха, че дори ще осигурят финансови средства, за да могат българите да се приберат през Македония.

Ципрас ще се срещне с протестиращите фермери в опит за постигане на споразумение

Все още няма споразумение между гръцкото правителство и протестиращите фермери, но премиерът Алексис Ципрас насрочи среща с представите...

На излизане от срещата с гръцките представители министър Московски каза, че не може да коментира, докато няма резултат от преговорите с протестиращите гръцки фермери и управата на Серес.

По-рано днес, към 17.45 часа, след дълги разправии и блокади, бяха пропуснати два ТИР-а, превозващи пилета и взривни вещества. Камионите бяха ескортирани от полиция. А около час преди това бяха пропуснати още два ТИР-а със селскостопански животни.

"Изключително безобразни са действията на гръцките протестиращи и власти", каза по-рано министър Ивайло Московски.

Той допълни, че ще изисква цялостно вдигане на блокадата, премахване на тракторите на гръцките фермери, като по никакъв начин няма да призове българските шофьори да спрат протестните си действия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com