Хотели и магазини в Банско вече затварят

2402
Хотели и магазини в Банско вече затварят

От няколко дни хотели, магазини и бутици в курорта Банско затварят врати. Десетина хотелски комплекси и доста търговски обекти спряха работа заради наближаващия край на зимния сезон и все по-малкото туристи. Някои заведения край ски пътя също вече не работят. До средата на април примерът им ще последват още доста хотелиери и търговци.

„Персоналът се насочва към морето. Повечето отиват на родното Черноморие, но някои бармани, сервитьори и готвачи, които знаят гръцки, заминават за Гърция. Там в някои курорти сезонът стартира още през април, докато на Черно море – с месец по-късно", твърдят от туристическия бранш в курортния град.

Опашка за нова категоризация на хотели в Банско

Десетки хотелиери в курорта Банско трябва да подновят категоризацията на своите комплекси. Това важи и за много местни хора, които извъ...

Статистиката от последните години сочи, че над 50-60 хотела спират да работят от март до средата на ноември. Почти 8 месеца са със затворени врати и не приемат туристи. Някои от собствениците обаче ще изчакат до Великден, който е на 1 май. Удължаването на дейността за големите комплекси е нож с две остриета. Ако не дойдат много туристи за празничните дни, ще са на загуба, предаде Стандарт нюз.

Зимните месеци бяха силни и имаше достатъчно посетители. Но през пролетта и лятото много от обектите предпочитат да не работят, за да спестят разходи. Банско все още се приема основно като зимен курорт, през лятото има посетители, но не достатъчно, че да покрием разходите си, обясняват от браншовите туристически асоциации в градчето.

Между 30 и 40% от хотелите в градчето са сезонни и затварят. През следващите месеци предстои и хотелите, които работят целогодишно, да намалят работната ръка и да освободят част от наетите служители. Причината – по-малкото клиенти през пролетта и лятото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com