Лекарят на годината в Югозапада е отстранен от длъжност

15531
Лекарят на годината в Югозапада е отстранен от длъжност
Снимка: МБАЛ Югозападна болница

Огромен скандал се разрази в Югозапада, след новината, че отличеният с приз "Лекар на годината" Д-р Георги Алексиев от МБАЛ Югозападна болница в Сандански бе отстранен от работа. Новината потвърди и самия той в интервю пред "Vox64", в което уточни, че останал изключително изненадан от решението на шефа на МБАЛ „Югозападна” д-р Илия Тонев да го уволни от работа.

Уролог е лекар на годината в УМБАЛ „Канев“ в Русе

Началникът на отделението по урология в УМБАЛ „Канев“ д-р Венцислав Георгиев спечели убедително в номинациите „З...

"Това се случи вчера, бях извикан в кабинета на шефа и той ми връчи предизвестие за прекратяване на договора ми за работа. И всичко това, без да съм имал някакъв предварителен или какъвто и да било друг разговор с него. На въпроса ми, защо така изведнъж става всичко това, д-р Тонев изтъкна три причини, а именно – първата - много съм викал по персонала, втората – отдавна съм си го търсел /по думите му/ и третата идва от преди време, когато съм възроптал срещу факта, че той като шеф на болница "Югозападна" през лятото разпусна хирургичния екип в Петрич в отпуск, при положение, че аз и колегите ми в Сандански бяхме претрупани от работа. След тези така наречени причини, д-р Тонев ми заяви директно, че аз повече работа като лекар в болницата на Сандански нямам. Това, което знам, е, че е предложено на д-р Бояджиев да поеме ръководството над хирургичното отделение в града, временно до провеждането на конкурс. Не знам да имам врагове и хора, които съм лекувал да се оплакват от мен и работата ми. Не случайно може би и тази година станах и лекар на годината, нямам и дела, които да се водят срещу мен”, гневно коментира д-р Георги Алексиев.

Очаква се, ако решението се потвърди след общинска сесия, цялото хирургично отделение да подаде оставка, в знак на съпричастност с колегата си.

Дни преди скандала от болницата официално съобщиха, че търсят нови служители за отделението. Обявата за назначаване на нови служители бе публикувана в сайта на болницата, и според нея, освен в хирургията, лечебното заведение има нужда от лекари анестецзиолози, реаниматори, педиатри и акушеро-генеколози. Трябват още медицински сестри и акушерки. 

Ако д-р Алексиев наистина е уволнен, Югозапада остава без един от най-добрите си хирурзи. Болницата обслужва две общини и десетки села, а за Алексиев се говори, че е най-добрият лекар в района. Припомняме, че само преди два месеца, Алексиев грабна приза за "Лекар на годината", след решение на Българския лекарски съюз - Благоевград.

Медик от Сандански грабна приза "Лекар на годината"

Тази седмица бяха връчени наградите на Българския лекарски съюз - Благоевград. Голямата награда за лекар на годината отиде при добре по...

Доктор Алексиев е роден във Видин. Работил е в Общинската болница в Белоградчик, както и в "Александровска болница" в София. През 2006 г. започва работа като старши ординатор в Хирургично отделение в Общинска болница гр. Сандански. От 2008г. е началник на отделението по Хирургия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БЛАГОЕВГРАД:

Собственик на магазин в Благоевград откри стара ръчна граната

Без аптека и лекар са жителите и гостите на Мелник

Благоевград отдели почти милион за приобщаване на ромите

Спешни медици протестират заради поредна проява на насилие към тях

Обвързаха кмет на голям град с Нотариуса: Кметът отговори подобаващо

4 години по-късно: Бившият кмет на Благоевград се завърна в ГЕРБ

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” набират средства за нов мамограф

Обраха офис на кабелна телевизия в Благоевград

Две леки земетресения край Симитли

АДФИ със спешна финансова проверка в община Благоевград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Благоевград