Нови автобуси и градски линии за Благоевград

13558
Нови автобуси и градски линии за Благоевград
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов

Десетките предложения, изпратени в инициативата на кмета на Благоевград - "Ти предложи, кмете направи!" вече започват своята реализация. След като благоевградчани масово изпращаха искане за създаване, структуриране и използване нови спирки за градския транспорт в града, инициативата вече влиза в ход.

Стартовата дата е първи април, а очакваните спирки за 17. Новото в проекта, част от обещание на кмета на Камбитов, е връзката между всички спирки, която ще се осъществява при Трето основно училище в града. Пресечната точка се намира почти в центъра на града и е изключително добра локация за всички, които искат да сменят дадено превозно средство.

Една от най-очакваните линии е тази от парк "Бачиново". Линията беше болна тема за благоевградчани, които нямаха как да стигнат от крайните квартали до оживения парк, който лятото служи за разходки и туризъм. По същата линия ще може да се стига до горското стопанство и разклона за с. Хърсово. Новост е и линия 10, която ще предостави на потребителите на градския транспорт седем курса до кв. "Орлова чука" - разположен в периферията на града, както и връзка между други два крайни квартала - кв. Еленово и кв. Струмско. Жителите на двата квартала имаха оплаквания от години, че им е много трудно стигането до работа, ако тя е разположена в центъра на града, заради което им се налагаше да използват таксита или личен автомобил. Новaта връзка между кварталите, както и промяната в част от другите линии улеснява това и би нормализирала трафика в града.

Новите автобусни линии водят след себе и до нови автобуси. Добрата инициатива на общината се разраства и старите автобуси са подменени с нови, които отговарят изцяло на европейските екологични стандарти. Всички нови автобуси разполагат с електронни информационни табла, като от общината съобщават, че на по-късен етап се очаква и внедряване на гласова информационна табела. Освен това, за всички, които пътуват редовно, от общината предвиждат издаването на електронни карти за градския транспорт. Те ще бъдат на преференциални цени и ще могат да бъдат закупени от сградата на автогарата в града.

Всичките новости, свързани с градския транспорт в Благоевград, бяха посрещнати радушно от гражданите, които поздравиха кмета за спазеното обещание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БЛАГОЕВГРАД:

Проучване за костенурки и змии заради АМ "Струма" в Кресненското дефиле: Никой не иска, АПИ дава повече пари

Собственик на магазин в Благоевград откри стара ръчна граната

Без аптека и лекар са жителите и гостите на Мелник

Благоевград отдели почти милион за приобщаване на ромите

Спешни медици протестират заради поредна проява на насилие към тях

Обвързаха кмет на голям град с Нотариуса: Кметът отговори подобаващо

4 години по-късно: Бившият кмет на Благоевград се завърна в ГЕРБ

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” набират средства за нов мамограф

Обраха офис на кабелна телевизия в Благоевград

Две леки земетресения край Симитли

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com