X
 
 

Община Банско предлага нова електронна услуга

2474 0
photo of Община Банско предлага нова електронна услуга
Снимка: Thinkstock
От община Банско обявиха за нова електронна услуга, която предлагат. Тя е свързана с възможността потребителите на сайта на общината да подават всичките заявения само с ПИК код от Националната агенция за приходите (НАП). Услугата ПИК код беше внедрена от НАП преди няколко години и позволява на потребителите да осъществяват поредица от действия, свързани с: заплащане на сметки по данъци и такси, подаване на декларации и заявления, достъп до информация за трудово осигуряване и трудови отношения.

Издаването на кода е безплатно, а самият код може да бъде получен от всеки офис на НАП. От община Банско обявяват също, че услугите в онлайн платформата им са повече от 80, а документите по тях могат да бъдат получени както на място в общината, така и по пощата, на мейл адрес или чрез лицензиран куриер. Плащането също е много улеснено, то може да се осъществи с кредитна или дебитна карта, онлайн система за плащане или по банков път. Всички услуги са активни 24 часа в денонощие и със сигурно ще улеснят потребителите от града и региона.

Друга интересна новина свързана със зимната столица на България беше Денят на ученическо самоуправление. Той се проведе в СУ "Неофит Рилски", където ученици застанах на мястото на своите учители. Длъжностите и позициите, които получиха прогимназистите, бяха предварително разпределение със съдействието на Ученическия съвет и Марияна Георгиева, училищния психолог. Ключът за училището символично беше връчен на две ученичка от седми клас, която стана и "директор" на училището в рамките на деня. В края на инициативата, ученичката сподели, че се чувства уморена, но доволна от разнообразната работа, която е направила. По думите ѝ, работата няма край, но заради доброто на училището и всички в него, трудът си струва.

Инициативата се провежда за поредна година в Банско, като цели да  показа как знанията за кариерното развитие започват в родното училище и продължават цял живот.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Калин 3 Калин преди 5 месеца Профил на трол?
    В Банско винаги са се стремяли да правят нещата по правилния начин.
  • Иванов 2 Иванов преди 5 месеца Профил на трол?
    Община Банско се развива в правилната посока с бързи темпове!
  • Анонимен 1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
    С наближаването на изборите в сайта започна масово триене на „политически некоректни коментари.Броячите под статиите ги показват,а коментари йок.Браво!
Последно в Актуално