X
 
 

Община Банско спечели шест проекта за "Чиста околна среда 2019"

1459 0
Община Банско спечели шест проекта за "Чиста околна среда 2019"
Снимка: Община Банско
Община Банско успя да спечели финансирането на шест нови проекта. Те са одобрени от Министерството на околната среда и водите и са в рамките на кампания под надслов "Чиста околна среда 2019". Инициативата е към конкурс, който цели реализирането на събития за дообогатяването на природата на територията на общините.

Банско проведе усилена битка за финансирането на своите проекти, като в конкурса са участвали 805 проекта на различни общини, а от министерството ще финансират 234 от тях. Всички те са насочени към две групи участници - общини и кметства и общински училища и детски градини.

Без хартия в община Банско - oще една стъпка в полза на природата

От началото на 2019г. Общинска администрация – Банско въведе безхартиения документооборот чрез ИИС „Акстър Офис”. От ...

Сред най-голям интерес от жителите на Банско се очаква облагородена спортна площадка на площад "Илинден" в града. По този начин се цели първо да се опази околната среда, а и да се създадат по-добри условия за потребителите на услугата. Очаква се проекта да е готов до края на тази година. Другите пет проекта са свързани с реализирането на инициативи в две детски градини, създаване на класна стая на открито за начално училище "Свети Паисий Хилендарски" и изграждането на еко-кът към основно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в село Места. Целта на втората група проекти е навлизането на съвременните тенденции в сферата на околната среда в образователния и възпитателния процес на учениците.

Очаква се да бъдат готови до началото на ноември тази година.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално