Протестите в Югозапапада - схватки с жандармерия, различни водачи и затворен път (ВИДЕО)

4354
Протестите в Югозапапада - схватки с жандармерия, различни водачи и затворен път (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Днес се проведе втората вълна от протести в благоевградско. Блокадите и барикадите нямаха мащабния характер от миналата седмица, но за сметка на това не минаха без проблеми.

Първи бойкотът си обяви Благоевград. Градът се очакваше да излезе утре на мирен пешеходен протест от 18:30 часа, но изненадващо част от организаторите излязоха и днес. Малко повече от 30 души се събраха пред  паркинга на голям хранителен магазин, след което се озоваха на Полигона. Там обаче ги причакваше жандармерия, която не им позволи да затворят Е79.

Смятаният за организатор на протестите в Благоевград Александър Стамболийски се появи на протеста на Полигона, но като чели се разграничи от идеята за тази проява. Той подчерта, че официалния протест в Благоевград остава утре, каквото е и уведомлението до МВР, както и че призовава гражданите, той да премине мирно.

В Разлог, от друга страна не беше толкова кротко. Градът се обяви заедно с  Банско на протест и затвориха пътя край комплекс "Реденка", блокирайки пътя Симитли-Банско-Гоце Делчев. Скандирания с думите „Оставка” и „Мафия” съпътстваха шествието, а жандармерия отново пазеше за обществен ред. Благоевградско като цяло днес беше отрупано с жандармерия. Редица коли от София още сутринта паркираха в Благоевград и се заеха със задачата да спазват за правенето на протестни шествия, извън обявените такива.

Обобщение на протестите - с повече напрежение на някои места (СНИМКИ)

Като цяло днешният ден на протест против лошия стандарт на живот, против правителството, против цените на горивата и против по-високите...

Петрич беше най-силен откъм протести. Повече от 350 коли се отправиха към ГКПП Кулата, за да блокират отново изхода на България откъм Гърция, както миналата неделя. Жандармерия обаче се оказа отново на мястото и не им позволи. Появиха се сблъсъци, като органите на реда започнаха да изблъскват тълпата. Скандални клипове в мрежата дори показват виковете на мъж към жандармерията: "Оставете ги! Ще ги смачкате. Ще смачкате хората".

Недоволството в Югозапада е голямо, а утре протестът в Благоевград се очаква да бъде мащабен. Десетки благоевградчани вече се заявили, че ще се присъстват, а в мрежата дори текат дебати да носят яйца и картофи, с които да замерват офисите на политическите партии в града.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БЛАГОЕВГРАД:

Собственик на магазин в Благоевград откри стара ръчна граната

Без аптека и лекар са жителите и гостите на Мелник

Благоевград отдели почти милион за приобщаване на ромите

Спешни медици протестират заради поредна проява на насилие към тях

Обвързаха кмет на голям град с Нотариуса: Кметът отговори подобаващо

4 години по-късно: Бившият кмет на Благоевград се завърна в ГЕРБ

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” набират средства за нов мамограф

Обраха офис на кабелна телевизия в Благоевград

Две леки земетресения край Симитли

АДФИ със спешна финансова проверка в община Благоевград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Благоевград