Протестът в Благоевград със странен ход – малко хора излязоха днес, а не както казаха - "утре"*

7546
Протестът в Благоевград със странен ход – малко хора излязоха днес, а не както казаха - "утре"*
Снимка: Забелязано в Благоевград

Изненадващо за всички, протестът "Против системата" в Благоевград, който трябваше да се проведе утре, започна днес. За това коментираха организаторите на протеста в мрежата, като за начален час бе даден 10:00 часа днес. Учудващо или не, на шествието се събраха само около 30 души, които се отправиха към Полигона в града. Засега няма блокиране на пътни артерии, защото жандармерия пази да няма блокада на Е79.

Жандармерия и полиция са окупирали целия град. Официалното уведомление до полицията е, че протестът остава в ход за утре, от 18:30 часа. Днес пък се очакват нови блокади в Югозапада, след като Банско и Разлог се обединиха в общ протест от 12:00 часа на пътя за комплекс "Реденка" край Разлог. Запознати коментират, че се очакват отново блокади на главен път Е79. *В крайна сметка блокада има на пътя Симитли - Банско.

Протестиращи от Пазарджик пътуват към София

Протестиращи от Пазарджик и Пловдив пътуват към столицата, за да се включат в протест срещу високите цени на горивата и социалната несп...

"Приятели, Сънародници, Българи,

Опитаха се да ни очернят, опитаха се да ни направят партийци, опитаха се да ни изкарат анархисти, опитите им са неуспешни. Нека да бъде ясно на всички, че ние организаторите на протестите, поддържаме връзка и знаем кой, какъв е и от къде е! Никога досега не допуснахме, между нас да се наместят партии и политически обвързани лица, както и няма да допуснем партия да яхне протеста ни.

Тези лицемерни самозванци от "Промяна", "Възраждане", БСП (въпреки изказването на г-н Ерменков), ГЕРБ, и много други форуми, движения, сдружения и т.н. няма как да застанат начело на граждански протест. Не се подвеждайте и не оставяйте тези политически хиени да размият протеста и да опорочат всичко. Те искат отново да си разделят" – коментира в личния си профил във Facebook спряганият за организатор на протестите в Благоевград Александър Стамболийски.

Протестите в Сливен не стихват

През цялата седмица в Сливен протестите не стихнаха. Те се провеждаха всеки ден, съпроводени с автошествия и голямо хоро на ц...

Той се разграничи от твърденията, че протестите се правят под организациите на политически парти и опроверга пред медиите информацията, че е осъждан. Според него делото му все още е в съда. На първа инстанция Стамболийски е осъден за документна измама - на 3 години затвор условно, с 5-годишен изпитателен срок, но решението още не е окончателно. Цялата история е от 2007 година и касае международни превози. Замесена е фирма "Армормат" ООД, като съгласно разпространена в публичното пространство информация Стамболийски представил няколко фактури за 50 000 лева на "Армормат" ООД за доставки от Белгия, но те били фиктивни, тъй като след това фирмите-доставчици директно поискали плащането да дойде при тях, а не да го взема Стамболийски, но точно той го взел. Така "Армормат" се оказва в ситуация да плаща два пъти за едно и също нещо. Actualno.com опита да потърси г-н Стамболийски за интервю, за да представи своята гледна точка, но той отказва всякакви медийни изяви с мотив, че е очернян.

В други публикации пък се появиха призиви благоевградчани да поемат в София и да се включат към тамошните протести. Ситуацията в града е неясна, цари хаос сред организирането на действията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БЛАГОЕВГРАД:

Собственик на магазин в Благоевград откри стара ръчна граната

Без аптека и лекар са жителите и гостите на Мелник

Благоевград отдели почти милион за приобщаване на ромите

Спешни медици протестират заради поредна проява на насилие към тях

Обвързаха кмет на голям град с Нотариуса: Кметът отговори подобаващо

4 години по-късно: Бившият кмет на Благоевград се завърна в ГЕРБ

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” набират средства за нов мамограф

Обраха офис на кабелна телевизия в Благоевград

Две леки земетресения край Симитли

АДФИ със спешна финансова проверка в община Благоевград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Благоевград