Търговците в Банско, ползващи открити терени, ще плащат 50% от дължимата такса

1393
Търговците в Банско, ползващи открити терени, ще плащат 50% от дължимата такса
Снимка: община Банско

Общински съвет Банско одобри с пълно единодушие антикризисни мерки, целящи облекчаване разходите на бизнеса и жителите на община Банско. Съгласно решението, отстъпката от 5% за плащане на таксата за битови отпадъци на физически и юридически лица е в сила до 30 юни 2020 г. , а до края на настоящата година, търговците, ползващи общински терени за търговска дейност на открито, ще плащат 50% от дължимата такса. Зам. кмет Сашка Въчкова уточни, че тези мерки ще доведат до намаление на приходите от порядъка на 130-150 хил. лв. До края на м.април намалението на събираемостта е с 13%, а прогнозните разчети предвиждат увеличение на този процент. Това вероятно ще наложи промени в бюджет 2020 на община Банско, за да се компенсира намалението на приходите, стана ясно на сесията.

Съветниците одобриха Годишен план за младежта в община Банско. Изпълнението на някои от заложените в него дейности ще се адаптира съобразно противоепидемичните мерки на държавно и местно ниво и обстановката в страната.

На заседанието беше приет годишния доклад за 2019 г. за изпълнение на Общинския план за развитие 2014-2020 г. В изказване пред съветниците, кметът Иван Кадев определи резултатите като задоволителни. Той посочи като причини за ниската си оценка степента на изпълнение на множество проекти, които са недовършени, прекратени или просрочени. Знакови обекти и инфарструктура като ремонт на сградите на поликлиниката и центъра за спешна медицинска помощ, изграждане на водохващания за Банско и Добринище, изработване на устройствени планове за селищните образувания, тренировъчни спортни терени, монтиране на улично осветление, са някои от неизпълнените дейности, а те са определящи за развитието на община Банско, подчерта кметът. Според него е нужно да се направи подробен анализ на изпълнението на Общинския план за развитие 2014-2020 г. на нарочна сесия.

Банско иска поне 2 млн. лв. държавна помощ

Банко настоява за държавна помощ на стойност поне 2 млн. лв., с които да минимизира щетите от коронавируса. Безработицата е 18% , мотив...

Общинските съветници одобриха актуализация на наредбата за условията за установяване на жилищни нужди и настаняване под наем в общински жилища. С нея се цели коректно и законосъобразно разпореждане с общинска собственост.

По предложение на председателя на ОбС Банско Димитър Русков беше одобрена промяна в правилника на съвета, съгласно която ще бъдат избрани двама заместник-председателя на местния парламент.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БЛАГОЕВГРАД:

Собственик на магазин в Благоевград откри стара ръчна граната

Без аптека и лекар са жителите и гостите на Мелник

Благоевград отдели почти милион за приобщаване на ромите

Спешни медици протестират заради поредна проява на насилие към тях

Обвързаха кмет на голям град с Нотариуса: Кметът отговори подобаващо

4 години по-късно: Бившият кмет на Благоевград се завърна в ГЕРБ

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” набират средства за нов мамограф

Обраха офис на кабелна телевизия в Благоевград

Две леки земетресения край Симитли

АДФИ със спешна финансова проверка в община Благоевград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Благоевград