Да дадеш "Трети шанс"

3019
Да дадеш "Трети шанс"
Снимка: Издателство "Ентусиаст"

Дебютният роман на Валентина Мизийска е дълбоко емоционална история за любовта, семейството и за пътя към себе си.

Точно за Осми март излиза дългоочакваният дебютен роман на едно от най-новите имена в българската литература – Валентина Мизийска. „Трети шанс“, издаван от „Ентусиаст“, е наситена с емоции история за дълбокия самоанализ на една жена по време на семейна криза, за преосмислянето на доверието в най-близкия човек и за дългия път към себе си, който трябва да бъде извървян.

Излязоха "Съкровения"-та на Дамян П. Дамянов

В навечерието на празника на любовта „Ентусиаст“ преиздава стихосбирката с най-емблематичните творби на обичания български ...

Името на Валентина Мизийска е познато на читателите от сайта bgstoryteller.co, в който вече три години тя дава съвети за творческо писане, предлага интервюта с български и чуждестранни автори, препоръки за нови заглавия и откъси от книги.

„Нито мога да спра да мисля, нито да престана да се вълнувам. Мога само да впрегна енергията в творчески процес и да се надявам, че ще се получи силен текст“, споделя тя за вълнуващия си първи роман, вдъхновен от личната ѝ история.

С „Трети шанс“ Валентина отправя важно послание към десетки двойки, които срещат изпитания във взаимоотношенията си. Книгата доказва, че невинаги прекратяването на връзката е правилното решение. Истинската сила се крие в това да се опиташ да излекуваш проблемите, да превъзмогнеш гордостта си и въпреки всичко да съхраниш достойнството си.

„Трети шанс“ ни среща с трийсет и седем годишната Ани, която има всичко: тя е щастливо омъжена, отдадена майка на две чудесни деца и е търсен специалист с динамична професия. Затова когато със съпруга ѝ, известен журналист, изпадат в ситуация на продължителна финансова криза, тя не се съмнява нито за миг, че нещата ще се подредят. Все пак животът я е дарил с най-важното: сплотено семейство, което може да се справи с всичко, стига да е цяло.

Нов хитов трилър от автора на „Пациент 488“

Изолиран архипелаг в северната част на Норвегия. Там, на ръба на скала, е открито голото тяло на очевидно измъчвана до смърт жена. Рани...

Любовта е едно от най-могъщите чувства на света – неудържимо, неустойчиво, непредвидимо, способно да пропука и най-силното ядро. Докато вниманието на Ани е посветено на сложен и ангажиращ проект, семейството ѝ малко по малко се руши. Разпадът му я сварва неподготвена, невярваща, наранена. Защото една слабост ражда тайни, а тайните се крият зад лъжи.

Колко граници могат да бъдат прекрачени и колко грешки – да бъдат простени? Дълъг ли е пътят към доверието и даваме ли шанс на себе си, когато даваме пореден шанс другиму? Понякога съвсем малко ни е нужно, за да осъзнаем, че това, което мислим, че имаме, е и това, което ни пречи да продължим напред и да постигнем най-добрата версия на себе си.

Валя обожава математиката и литературата. От малка чете много и постоянно предизвиква себе си с нестандартни задачи. Завършва Природо-математическата гимназия в Бургас, специализира икономика в София и в продължение на 15 години работи в рекламния бизнес, където планира и организира промоции, ръководи екипи и управлява финанси, пише рекламни текстове и сценарии за клипове и събития. Била е главен редактор на корпоративното списание на Toyota, където също така е и автор на няколко лайфстайл рубрики. Има публикации в списанията Grazia и Casaviva. В началото на 2017 г. създава сайта bgstoryteller.co, където подготвя статии със съвети за творческо писане, препоръчва книги и прави интервюта с български и чуждестранни автори за майсторството в занаята.

Валя цени прецизността в дълбокия сюжет, многопластовите образи и оригиналните структури в литературата и киното, но най-много обича да има с кого да ги анализира. „Неуморно анализиращ ум и сърце, пълно с емоции“ – така я характеризират приятелите ѝ.

Дванайсет коледни дни с героите на Роалд Дал

С бляскаво-сладки рецепти за празнично пиршество, с хитри закачки, с невероятни коледни активности и духовити шеги, които ще разсмеят д...

Валя е щастливо омъжена и има три дъщери.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

От Норвегия идва литературният шедьовър "Последните ласки", който те кара и да се смееш, и да плачеш

Евгения Чаушева от Actualno.com е номинирана за "Рицар на книгата"

В мрежата на "Паяка" - Ларш Кеплер представя злодей, по-брутален от всякога

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети прочувствена илюстрация на българските читатели (СНИМКИ)

Чудовищата са реални в "Децата на хълма" от Дженифър Макмеън

Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Наградиха писателката Елфриде Йелинек с почетен френски орден

Албанският писател Григор Бануши пристига за премиера (СНИМКА)

"Чудните приказки на баба. В градината" – пролетен букет от очарователни истории

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com