"Достойни битки" – автобиографията на човека, ликвидирал Осама бин Ладен

1634
"Достойни битки" – автобиографията на човека, ликвидирал Осама бин Ладен
Снимка: Сиела

В своята автобиография „Достойни битки” (ИК „Сиела”) изтъкнатият американски държавник, бивш директор на ЦРУ и министър на отбраната при президента Обама – Леон Панета разказва от първо лице за ръководената от него операция „Джеронимо”, при която е ликвидиран враг номер 1 на Америка Осама бин Ладен. Книгата е и прекрасен пример как се гради и поддържа успешно лидерство и как една страна трябва да се справи с предизвикателствата на глобалната сцена през XXI век.

Англо-американският поет У. Х. Одън е казал, че „човек трябва да носи отговорност за избора си и да приема последиците от него”. В XXI век все по-рядко срещаме такова достойно отношение и отговорно поведение, особено от страна на политици и държавници. Едно от малкото лица на световната политическа сцена, което е доказало своята принципност, висок морал и умения за вземане на ключови решения в правилния момент, е бившият директор на ЦРУ и министър на отбраната на САЩ при президента Барак Обама – Леон Панета. Той не е от хората, които често са били под светлината на прожекторите. Неговата роля е да анализира, преценява и взема трудните решения. Чрез автобиографичната си книга „Достойни битки” (с подзаглавие „Един лидер във война и мир”) прекият ръководител на операция „Джеронимо”, при която е ликвидиран враг номер 1 на САЩ Осама бин Ладен, разкрива различните измерения на лидерството, властта и отговорността в глобалния свят.

Новият роман на Калин Илиев "Морфо" дърпа конците на бъдещето (ВИДЕО)

Ясно помним политическия метеж от юни 2013 г. и сеизмичните процеси, които разклатиха управлението на страната ни. Само месец преди то...

Леон Панета е роден през 1938 г. в Монтерей, Калифорния, САЩ. Син на италиански емигранти, пристигнали в САЩ в търсене на по-добър живот, Панета възприема личната си мотивация да служи на страната и като семеен дълг: „Тази нация позволи на семейството ми да сбъдне мечтите си. Аз съм син на италиански имигранти, дошли в тази страна, за да осигурят по-добър живот на децата си. Това беше мечтата им за страна, в която да живеят, и за семейството, което искаха да създадат, и аз напълно съзнавам какво е направило осъществяването ѝ възможно и какви възможности са предложили Съединените щати. Тази страна ми е дала много и аз приемам моето задължение да ѝ служа и да я защитавам съвсем сериозно.”

„Достойни битки” на Леон Панета поставя началото на нова поредица на издателство „Сиела”: Власт и отговорност. Книгата и поредицата ще бъдат официално представени на 12 декември (понеделник) в 18:30 часа в American Corner в Столична библиотека (пл. „Славейков” 4). За Власт и отговорност и „Достойни битки” ще говорят Свилен Спасов и Захари Карабашлиев, които ще разкрият повече за профила и селекцията на новата поредица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

Излиза новата книга на Лилия Старева - "Сватбата - празник на празниците в българския семеен календар"

Литература с високо съдържание на блус ни сервира „певецът на българския къмпинг“ Михаил Вешим

Награждават победителите в ХVIХ –то издание конкурс за хумористична поезия и проза в Галерия "Арт Маркони"

Историята на Франциск от Асизи: как разгулният младеж се превръща в най-почитания светец в Италия

В Деня на европейските автори: 8 български писатели гостуваха виртуално в класните стаи с помощта на Orange

"България и Македония, история и политика": Разказ за фалшифицираната история и ролята на Коминтерна

Ина Иванова е носителят на Националната награда за поезия "Христо Фотев"

Калин Василев стана 55-ият носител на наградата "Чудомир"

Салман Рушди: Изкуственият интелект няма никакво чувство за хумор

"Нашето вечно утре" – интимна възхвала за златния век на видеоигрите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги