Излезе романът "Стаено зло"

2938
Излезе романът "Стаено зло"
Снимка: Издателство "Еднорог"

На пръв поглед всичко в живота на Лидия Фицсаймънс изглежда перфектно –тя е съпруга на уважаван съдия, майка на любим син, стопанка на прекрасно имение в Дъблин. Тази красива къща обаче има своите смущаващи тайни. Семейството е принудено да крие нещо немислимо за хора с тяхното обществено положение – убийството на млада жена.

За Лидия обаче това не е непреодолим проблем. Тя никога не би се оприличила на жертва и ще направи всичко по силите си, за да предпази своето семейство от неизбежните сътресения. Най-вече ще се постарае синът й, Лорънс, да не разбира нищо.

Излезе новият роман на Вал Макдърмид "Как говорят мъртвите"

Карол Джордан и Тони Хил, любимата разследваща двойка на почитателите на интелигентния психологически трилър, ще ни поднесат интригуващ...

За късмет на Лидия жертвата е типично проблемно момиче и затова от полицията решават, че тя е избягала. Но нейната сестра Карън отказва да приеме това твърдение и е обсебена от идеята да я открие. Тайната, свързваща двете семейства, намиращи се в двата края на социалната стълбица,заплашва да изплува на повърхността, докато нещата излизат от контрол и всичко ескалира до спираща дъха кулминация.

Според Сънди Мирър романът на Лиз Нюджъте задължителен за почитателите на Рут Уеър и Джилиън Флин и е „неустоимо зловеща история, брилянтна и страховита“. Обсебващият сюжет е изпълнен с изненадващи обрати, коитогенерират непрекъснато напрежение.Изключителен, безмилостен и напълно завладяващ, „Стаено зло“шокира и запленява не с кръвопролития и убийства, а с трагичната способност на обикновените хора, изправенина ръба на отчаянието, да вършат ужасяващинеща, отклонявайки се далеч от обичайното.

Нюджънт притежава таланта да се рови в най-мрачните кътчета на човешката природа и да изкара на повърхността черните петна, скрити във всеки от нас. Никой от героите й не е съвършен, но това не означава, че няма да им симпатизирате и да се вълнувате за съдбата им. „Тя пише хипнотизиращо и създава първокласни образи на социопати, както никой друг, и не се притеснява да поднесе наистина шокиращ финал. „Стаено зло“ е история, която не трябва да пропускате“, съветваизвестният радиоводещ Рик О‘Шей.

Преди да започне своята кариера на писател, Лиз Нюджънт учи актьорско майсторство, но вместо да се изявява в театъра, обикаля света като сценичен мениджър на популярното шоу Riverdance. Впоследствие Нюджънт се завръща към първата си страст и дълги години работи за ирландското кино, театър и телевизия. Между 2003 и 2013 г. тя е сред сценаристите на популярния ирландски сериал „Fair City“. Освен това е автор на няколко радио поредици.

"Митове" на Стивън Фрай - разкрепостен прочит на древногръцките митове

Издателство „Еднорог“ с удоволствие представя новата книга на блестящия и харизматичен британски актьор, телевизионен водещ...

През 2014 г. излиза първият роман на Лиз „Разкриването на Оливър“, който моментално жъне успех сред критици и читатели. Той се изкачва до върха на класациите за бестселъри и през същата година е отличен на Ирландските литературни награди за Криминален роман на годината.„Разкриването на Оливър“ печели още няколко престижни награди, а през 2016 г. е номиниран за Международната литературна награда на Дъблин.

Вторият й роман „Стаено зло“ излиза през 2016 г. и дебютира директно на върха на класациите за бестселъри в Ирландия. Тойне слиза от там в продължение на почти два месеца и остава осем месеца сред десетте най-продавани книги. За него Нюджънт печели много престижни отличия, включителновтората си Ирландска награда за Криминален роман на годината. Тя е удостоена и с наградата "Жена на годината" в областта на литературата за Ирландия от списание "Татлър" през октомври 2017г.

Освен автор на бестселъри, Лиз води семинари по писане на телевизионни сценарии, продуцира и ръководи литературни клубове и е куратор на литературното изложение на фестивала на изкуствата в Скибърийн през юли 2016 г. Тя живее в своя роден град Дъблин със съпруга си Ричард МакКълоу, музикант и звуков режисьор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

В мрежата на "Паяка" - Ларш Кеплер представя злодей, по-брутален от всякога

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети прочувствена илюстрация на българските читатели (СНИМКИ)

Чудовищата са реални в "Децата на хълма" от Дженифър Макмеън

Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Наградиха писателката Елфриде Йелинек с почетен френски орден

Албанският писател Григор Бануши пристига за премиера (СНИМКА)

"Чудните приказки на баба. В градината" – пролетен букет от очарователни истории

Роден е Джеймс Енсор, белгийски художник

Дж. К. Роулинг: Няма да простя на Радклиф и Уотсън, че подкрепят транс хората

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги