Излиза третата част от феноменалната трилогия "Домът, в който..."

1380
Излиза третата част от феноменалната трилогия "Домът, в който..."
Снимка: Издателство "Хермес"

Изпитвате ли понякога необясним страх от бъдещето? Въпрос от теста за личностна оценка, който преминават обитателите на Дома. И колкото повече наближава Великият изход – моментът на раздяла с този колоритен, затворен свят, – толкова повече те осъзнават този страх. Външният свят ги привлича с необятните си възможности, но и заплашва да разруши крехкия баланс на досегашното им ежедневие. Последната Нощ на приказките се превръща в Нощ на откровенията и на сбогуването с илюзиите. Напрежението нараства и усещането за неизбежност кара момчетата и момичетата да потърсят обяснения и да разчистят стари сметки. И да се вкопчат в любовта още по-силно.

Къде се крие магията на „Домът, в който...“?

Излиза "Сушата" от Джейн Харпър - световен бестселър!

Вълнуващ трилър, изпълнен със съспенс и неочаквани разкрития Дебютният роман на австралийската писателка Джейн Харпър – „С...

„Домът, в който...“ се превърна в истинска сензация сред читателите в Русия почти веднага след публикуването си. Социалните мрежи, форуми и блогове бяха залети от разнообразни илюстрации със сцени и герои от книгите, любителски трейлъри и фен фикшън разкази. Омагьосани от нетрадиционната история, читатели на всякакви възрасти продължават да търсят начини да споделят въодушевлението си от книгите и да доразвият света, създаден от Мариам Петросян.

Къде обаче се крие притегателната сила на книгата? Отговорите на този въпрос не са еднозначни, но ето три фактора, които отличават трилогията, според нас:

1. Герои, които не се вписват в общоприетите представи – персонажите в книгата следват собствени правила на поведение, общуване, обличане, не носят имена, а само прякори. Така едновременно провокират читателите и неусетно намират място в сърцата им.

2. Преплитане на реалност и магичност – нетипичният подход, който Петросян е избрала при изграждането на сюжета, също предизвиква въображението. Трудно е да поставиш „Домът, в който...“ в един определен жанр и възрастова категория, а липсата на рамки дава свобода на фантазията и ни кара да творим.

Докато не те целунах

Регън Ловел е израснала в богатата част на Котънблум и сега, като негов кмет, е решена да спаси градчето от упадък. Тя планира да помог...

3. Извор на разнообразни послания – всеки читател открива нещо различно в книгите, но „Домът, в който...“ е истински извор не само на скрити музикални и литературни препратки, но и на силни послания за порастването, приятелството, живота на изоставените деца, смелостта да бъдеш различен и да отстояваш мястото си в един свят, който все още не е готов да те приеме.

А къде се крие магията според вас?

„Домът, в който...“ е дебютният роман на родената в Ереван писателка Мариам Петросян. Тя завършва Колеж по изкуствата и дълги години работи като художник аниматор в Русия и Армения. Започва да работи по „Домът, в който...“ (състоящ се от три части: „Пушача“, „Дневникът на Чакала“ и „Опустели гнезда“) още в младежките си години, като пише във всяка свободна минута и добавя собствени рисунки на героите и Дома. Днес романът е сред най-четените и обичани произведения в Русия, високо оценявани както от читателите, така и от критиците.

Откъс от "Метаболитният план" от Лин-Дженет Реситас

„Изпробвала съм половин дузина диети и съм се придържала стриктно към всяка една от тях. През първата седмица отслабвам, но после...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

От Норвегия идва литературният шедьовър "Последните ласки", който те кара и да се смееш, и да плачеш

Евгения Чаушева от Actualno.com е номинирана за "Рицар на книгата"

В мрежата на "Паяка" - Ларш Кеплер представя злодей, по-брутален от всякога

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети прочувствена илюстрация на българските читатели (СНИМКИ)

Чудовищата са реални в "Децата на хълма" от Дженифър Макмеън

Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Наградиха писателката Елфриде Йелинек с почетен френски орден

Албанският писател Григор Бануши пристига за премиера (СНИМКА)

"Чудните приказки на баба. В градината" – пролетен букет от очарователни истории

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com