X
 
 

Изменен е Законът за защита на държавата

1607 13
photo of Изменен е Законът за защита на държавата
Снимка: БГНЕС

1925 г.

Законът за защита на държавата (ЗЗД) е изключителен наказателен закон[1] в България, който е бил в сила от януари 1924 до октомври 1944 г. Гласуван е от 21 Обикновено Народно събрание на 4 януари 1924 г., влязал в сила с Указ № 2 от 23 януари 1924 г. Изменян и допълван четири пъти чрез Закон за изменение и допълнение на Закона за защита на държавата (ЗИДЗЗД).

Законът за защита на държавата (ЗЗД) е приет по предложение на правителството на Демократическия сговор (министър-председател Александър Цанков). Правителството идва на власт чрез Деветоюнския преврат (1923) в условията на следвоенната обществена криза. Среща трудности в укрепването и функционирането си. Чрез този закон правителството на Александър Цанков се стреми да узакони разправата с политическите си противници, организирали и осъществили Юнското и Септемврийското въстание от 1923 г.

Михаил Горбачов е избран за първия президент на СССР

Михаил Горбачов е роден в семейство на селяни на 2 март 1931 г. в с. Приволное, близо до Ставропол. Има тежко детство по време на тотал...

С 18 члена на закона са предвидени различни начини за противопоставяне: забрана на организации, постановяване на система на политически престъпления, установяване на строги санкции от 15 г. до доживотен строг тъмничен затвор и смъртна присъда. Системата на политическите престъпления включва: членство в забранени организации, въоръжена форма на борба, действия срущу въоръжените сили на държавата, изповядане на идеология, интернационални връзки и помагачество. Криминализират се користни престъпления по време на метеж или размирици. Чрез членството в забранени организации се въвежда колективната вина, която заменя принципа на личната отговорност.

На основание на ЗЗД се забранява съществуването на всички видове организации, групи, сдружения и други, които използват нелегални структури и революционни методи за постигане на своите цели. През април 1924 година, въз основа на закона, Върховният касационен съд обявява за разтурени БКП, Партията на труда, Комунистическия младежки съюз, Общия работнически синдикален съюз и кооперация „Освобождение“, като имотите им се отнемат в полза на държавата.

Впоследствие ЗЗД многократно е допълван и променян.

На 16 март 1925 г. 21 Обикновено Народно събрание допълва ЗЗД чрез Закона за изменение и допълнение на Закона за защита на държавата (ЗИДЗЗД). Увеличени са съществуващите по ЗЗД състави за много от провиненията. Прибавени са още 6 нови члена, а част от съществуващите са изменени, като целта е увеличаване на присъдите със смъртно наказание. Увеличена е долната и горна граница на наказанието „лишаване от свобода“. Максималният размер на съдебната глоба се увеличава до 500 000 лв. Увеличава се съставът на административното наказание „уволнение“, като то се прилага и за политически идеи. На основание на това изменение, още на 18 март Народното събрание отнема мандатите на 6 народни представители комунисти. Чл. 13, ал. 2 въвежда изискването за доносителство от страна на роднините на извършителите на нарушение по смисъла на закона. Премахва се триинстационната съдебна система и се заменя с двуинстанционна. Апелативното обжалване на присъдите отпада, като се запазва касационното.

Сформира се Bon Jovi

Бон Джоуви е американска рок група, създадена в Ню Джърси. Групата е основана през 1983 година. Членове на Bon Jovi са: певецът Джон Бо...

През юли 1934 г. след Деветнадесетомайския преврат (1934) ЗЗД е допълнен за пореден път. Приета е от правителството на министър-председателя Кимон Георгиев Наредба-закон за изменение и допълнение на Закона за защита на държавата. С нея се намаляват възможностите за обжалване на произнесените присъди.[5] Едновременно е приет с наредба-закон и успоредния на ЗЗД изключителен наказателен Закон за защита безопасността на държавата (одобрен с указ № 13 от 1 септември 1934 г.).

Най-големи промени в ЗЗД са направени по време на Втората световна война. Целта е неутрализиране на комунистическите диверсии по време на войната. По предложение на първото правителство на Богдан Филов, 25 Обикновено Народно събрание приема изключителния наказателен Закон за допълнение и изменение на Закона за защита на държавата (3 – 6 септември 1941 г.). Допълват се 13 члена на ЗЗД, прибавят се 15 нови члена. Санкциите се увеличават и се налагат и за най-малки прояви на неподчинение. Смъртното наказание заляга в почти всички текстове на ЗЗД, като то не се отменя дори когато се отнася до непълнолетни. Класифициращият признак е „във военно време“, като делата по ЗЗД са подсъдни на военно-полевите съдилища. Допуска се публично изпълнение на присъда.

На 21 юли 1943 г. е приет нов Закон за изменение и допълнение на Закона за защита на държавата. Съдържа 9 параграфа, уреждащи материалноправните и процесуалноправните норми на ЗЗД. Целта е съдебна защита на войската, полицията, жандармерията, военизирания персонал на железниците, пощите и телеграфа. 

ЗЗД и ЗИДЗЗД е отменен с наредба-закон за отменяне на някои закони (обн. ДВ, бр.227 от 16 октомври 1944 г.) от първото правителство на ОФ.

Открита е Националната астрономическа обсерватория - Рожен

Националната астрономическа обсерватория Рожен е открита официално на 13 март 1981 г., но редовната наблюдателна дейност по научни прог...

Законът за защита на държавата предизвиква нееднозначна реакция в интелектуалните среди. Сред репресираните по този закон е и поетът Гео Милев, , който изразява опозицията си и в лирична форма:

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

13 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  СССР има завоевателните цели на руските императори. 1919 г. ръководството на БКП е овладено от руските агенти В.Коларов, и Г. Димитров и създават до декември 1920 г. неколко независими една от друга разузнавателни резидентури -БКП е Пета колона на Съветския съюз. Неин помагач е недемократичното правителство на БЗНС (16 май 1920 9 юни 1923 г.)на левите земеделци. В Петата колона, по-късно се вли виж още ›› ват и земеделците-единофронтовци. През м. януари 1949 г., на секретните партийни членове Гьорче Петров и Димо х.Димов, е наредено овладеване и комунизиране на ВМРО.На изборите от 28 март 1920 г. БЗНС има 110 гласа (депутати), а за да състави правителство (т.е. да вземе властта), са необходими 115 депутати. И през м. април Стамболийски касира (заличава) 13 уж незаконно избрани опозиционни депутати, не произвежда избори за освободените 13 депутатски места, и с незаконен състав на парламента, т.е. с незаконен парламент, образува на 16 май 1920 г. правителство. След касирането, за образуване на правителство са необходими 109 депутати, а БЗНС има 110 депутати. С това Стамболийски показва, че не е демократ. Щом незаконен парламент е назначил правителство, правителството също е незаконно, а до 20 май 1923 г. управлява България. Уплашен от възникващата опозиция в парламентарната група, и за да отстрани от парламента потенциалните опозиционни депутати-земеделци, Стамболийски провежда на 22 април избори. С терор, единствено насочен, за изопачаване изобщо на народния вот, и за фалшифициране по места на изборните данни, изборният резултат е за БЗНС 52% и 212 депутата,а опозицията 33. При избори- те на 28 март 1920 г. изборният резултат е: за БЗНС 39% и 110 депутата, а опозицията 119, и след касирането на 13 опозиционни депутата, опозицията има 106 депутата. Всъщност, от 15 май 1920 г. до 9 юни 1923 г., има диктатура на БЗНС, маскирана зад неверен избирателен вот, който е резултат на упражнявания терор. След 9 септември 1944 г., до 10 ноември 1989 г., положението е същото: има комунистическо-левоземеделска диктатура, маскирана с неверен избирателен вот, който е резултат на комунистически терор и тотална власт(тоталитаризъм). От 9 до 14 ноември 1922 г. Стамболийски е в Белград, и пред сръбската преса казва: “Македонците са една бунтовническа раса, те са едно зло, и за България, и за Сърбия”, и че той, Стамболийски, “ще ги натовари на вагони, и ще им ги изпрати”, т.е. на сърбите. С това изказване Стамболийски е предтеча на предателската позиция на БКП, че македонците не са българи,на идеята на БКП за предаване македонците на Тито, за да бъдат ликвидирани
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  На 9 юни 1923 г. диктаторското правителство на БЗНС е свалено с военен преврат. И е допусната грешка: Ал. Стамболийски не е съден и наказан в законен наказателен процес за нарушаване на конституцията, за търговски погроми (затваране, разбиване на магазини), за политически погроми (цвеклопроизводители),за създаване на терористично-милитаристична организация(опричници като личната гвардия на Иван Г виж още ›› розни - стмболийската е оранжева гвардия, оранжеворизци, като черноризците и кафяворизците на Мусолини и Хитлер), за извършени атентати (Одеон), за политически убийства (М. Такев, Ал. Греков, Пандо Чуклев), за кражба на държавни средства- общо до 9 юни 1923 г. е взел 147 186 460,45 лв. = 133 800 средни заплати, и на 2 073 049 долара(днешна покупателна способност на 34 550 000 долара) - крадците на държавни средства от последните 20 години требе да ядът репа. В дома му в с. Славовица са иззети: валута, документи, книжа, и тефтерче,в което Стамболийски е написал:"Предадени на Григоръ Бояджиевъ:(следват 23 дати, с първа дата 22 юни 1920 г., и последна23-а дата 19 май 1921 г., и срещу всека дата са записани числа в хиляди)Или, всичко броено на свата Григоръ Бояджиевъ: от 22 юни1920 до 19 май 1921 г. 1 529 000 (единъ милионъ петстотинъдвадесеть и деветь хиляди) лева."Като общо правило, една диктатура, едно диктаторско правителство, от типа като това на БЗНС, не може да бъде отстранено от властта чрез избори, по демократичен начин. Необходим е военен преврат. Преврата от 9 юни, правителс- твото на Ал. Цанков, немат за цел, една диктатура да сменат с друга диктатура, техната цел е установяване на демокрация, и действията на правителството на Цанков, от 9 юни 1923 г. до 4 януари 1926 г., доказват това. Точно така стоят нещата в Испания, с ген. Франко, и в Чили, с ген. Пиночет(неудобни на съветска русия и на политиката им износ на комунизъм, правителства и обявени за фашистки като сега в Украйна)
  : 0 !
 • Анонимен 3.2 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Преврата от 9 юни изненадва и изпреварва московския коминтерн и Петата му колона тук, и обърква плановете им. От месеци Петата колона се готви, и вече предстои, завземане на властта чрез преврат или с гражданска война. Нейните ръководители, и нейния печат, прават унищожителна критика на правителството. След преврата, по заповед на КИН, а това значи запвоед на Сталин, Петата колона обръща позицията виж още ›› на 180 градуса: Правителс- твото на БЗНС е добро, правителството Цанков лошо, и то требе да бъде свалено, съюз с вчерашния противник БЗНС за сваляне на правителство Цанков. Три-четири дни след 9 юни, Сталин и Политбюро, за взи- мане на властта от Петата колона, изпращат в България Гене- ралния секретар на КИН В. Коларов (5 декември 1922 8 юли 1924 г. вкл.), членът на Изпълнителното бюро на Световната комунистическа профсъюзна организация (ПРОФИНТЕРН) Георги Димитров, емигранти, руснаци. На 23 юни В. Коларов, с щаб от сътрудници, пристига тайно в Варна, с моторен ко 87 раб през Черно море. В щаба има: 1. Лице, което ще ръководи ЦК на БКП. 2. Лице, което ще ръководи революционните ядра. 3. Лице, което ще ръководи революционната армия и ще изтреби буржоазията. 4. Лице, което ще финансира гражданската война. 5. Лице, което ще координира действията на предходните четири лица, и е връзка с КИН, и Сталин. В Списъка на най-големите предатели, до Шахин Гирай, влизат В. Коларов и Г. Димитров
  : 0 !
 • Анонимен 3.3 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  След краха на Септемврийската (Третата) гражданска вой- на, след провала на разпалване на четвърта гражданска война през м. октомври 1923 г. до м. април 1925 г., чрез разбойни- ческо-терористични чети, подобно на това, което се опитва да прави в 1967 г., в Боливия, Че Гевара, на 16 април 1925 г. не успева и опита за Великденски преврат чрез атентата в черковата “Света Неделя”, заповедан от КИН, и виж още ›› ръководен от Началника на Чуждестранния (Иностранен) отдел на ГПУ Мейр Абрамович Трилисер (Михаил Абрамович Москвин). Трилисер-Москвин десет години е началник на Чуждестран- ния отдел на ГПУ, и две години и половина е началник на Чуждестранния отдел на КИН, и десна ръка на Генералния секретар на КИН Г. Димитров (21 авгут 1935 22 май 1943 4 декември 1945). В 1938 г. е осъден на затвор, и 2 дни преди влизането на германците в град Орел (3 октомври 1941 г.), е разстрелян в затвора, заедно с д-р К. Г. Раковски, автора на “Русия на исток”.Що се отнася до Владайската (Първата) гражданска вой- 88 на от 1918 г., и Юнската (Втората, или Малката) гражданска война от 1923 г., те са дело на БЗНС
  : 0 !
 • Анонимен 3.4 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Петата колона е безсилна да вземе властта с ОЧЕВИДНО комунистическа гражданска война, с ОЧЕВИДНО комунис- тически терористични чети, с ОЧЕВИДЕН комунистически преврат, и, ПО НЕОБХОДИМОСТ, се поема по бавния, заобиколен, и труден, път: взимане на властта от националис- тичеко-републиканско правителство, ръководено от съветски агенти, което правителство ще вземе властта посредством, и под прикритиет виж още ›› о на, ръководен от съветски агенти национа- листическо-републикански преврат. Учредяване с преврат на република означава разрушаване на дър жавност, създаване на хаос, сигурно избухване на гражданска война, а това са идеал- ни условия за постепенно бързо плъзгане към комунизъм
  : 0 !
 • Анонимен 3.5 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  В края на 1926 г., а може би половин година по-рано, са завербувани Дамян Велчев, Кимон Георгиев, Димо Ка засов. Д. Велчев действува всред офицерството и оглавява Тайния Военен Съюз (ТВС) за създаване на център за извършване на националистическо-републикански преврат, но в важния ре- публикански аспект е затруднен, поради липсата на аргументи за детрониране на цар Борис. К. Геор гиев и Д. Казасов виж още ›› дей- стват в втория паралелен център, всред цивилните, ръководат кръга "Звено". Буржоазното националистическо-антидемокра- тично-антимонархично движение Звено, набъкано с съветски агенти, подкупници, и порядъчни наивници, всичко 2000 89 души, е създадено в края на 1928 г. по на реждане на съвет- ското разузнаване. В Списъка на най-големите предатели, до Шахин Гирай, В. Коларов, Г. Димитров, влизат Д. Велчев, К. Георгиев, и Д. Казасов. С преврат на 19 май 1934 г., ТВС и Звено, свалят демок- ратичното правителство на Н. Мушанов-Д. Гичев, и учредяват правителство, което противоконституционно законодателства с издадени от него на редби-закони и учредява авторитарно (диктаторско) управление, и постепенно комунизиране. С наредба-закон а 12 юни всички политически партии, и ВМРО,са разтурени и е забранена техната дейност. На 23 юниса установени дипломатически отношения с СССР, и товаулеснява ръководството на резидентурите и Петата колона.Поради недостиг на републикански кадри, отстраняване на съветски агенти (К. Георгиев), и правилни противодействия на цар Борис, плъзгането към комунизъм е спрено. Укриващия се в Югославия, и подпомаган от съветското и сръбското разузнаване, Д. Влечев, с нов националистически-републи- кански преврат, заплануван за 3 октомври 1936 г., иска да реактивизира комунизирането, но на 1 октомври е заловен край Сливница, преврата е предотвратен, и от този ден нема и теоретична вероятност за реализиране в близко бъдеще на сценария "Република-гражданска война-комунизъм". БЗНС "Пладне" подкрепя извършването на преврат на 3 октомври. За съжаление, овладел положението, цар Борис не възстанов- ява демокрацията, не възстановява политическите партии и ВМРО, не задейства Търновската конституция, става диктатор, диктатор с кадифени ръкавици.
  : 0 !
 • Анонимен 3.6 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  2 години след неуспешния преврат на Д. Велчев, на 10 октомври 1938 г., в 15 часа и 16 мин., с демонстративното убийство на Началника на генералния щаб ген. Йордан Пеев, е направен нов опит за реализиране на сценария “Република-гражанска война-комунизъм”. Ген. Пеев е висок, строен, красив ерген, втори по ред в военната йерархия, след военния министър, авторитетен и способен генщабист, ползващ се с виж още ›› добро име, и обичан от офицерството. Майор Д. Стоянов е Началник на Картографския институт, добър офицер и спе- циалист, който, за зла участ, този ден случайно среща ген. Пеев, и тръгва с него, и ходом обсъждат служебни проблеми. Той се опитва да защити ген. Пеев, и е изпреварен, и убит, заедно с ген. Пеев. До труповете на двамата офицери, убие- ца е прострелян в главата, и заловен на местопрестъплението от притичали офицери, и разпитан от тех на местопрестъпле- нието, и той спокойно, ясно, и подробно, по негова версия, отговара на въпросите. Откаран в болница, на следния ден, към обед, е опериран и в ранната вечер умира. Преди опе- рацията той е в съзнание, и е разпитван неколко пъти, и дава ясни, и подробни, отговори. Може да бъдеш сигурен, че с убиеца е обсъждан: а) План за убийството (убиеца има или 4, или 5 съучастника); б) План за бегство; в) План при зала- вяне: как да се държи в следствието и в съда, кой адвокат да ангажира, и код за комуникации. Убиеца не знае, че има четвърти план, излключващ прилагането на трите плана, а именно: двама екзекутори да го пратат на онзи свет. Убиеца получава двата пистолета (9 мм и 7.65 мм) в началото на м. август. Обяснават му, че, все пак, недай Боже, има вероя- тност за прилагане на план “в”, и за това, за подсилване на защитната версия, е необходимо той да е женен, и жена му да е бременна. Убиеца изпълнява заповедта. На 17 август той пресреща една тютюноработничка, с ко ято само се е запознал преди една година, прави є предложение, прави сватба на 12 септември, и в дена на убийството, тютюноработничката 91 е бременна. Убиеца не е самоубиец. След нараняването в главата, той има физически сили, и техническа възможност, да се самоубие, но позволява да бъде заловен жив. Убиецът е убеден, че е прострелян от противник, и затова при разпи- тите изпълнява инструкциите на план “в”. Убиеца е мързелив и лош човек, с ниско образование, криминал, за пари готов на всичко. Осъден на доживотен затвор за убийство, с три помиловки (за женитбата на цара, за раждането на Мария Луиза, за раждането на Симеон), през м. юни 1937 г., след 7 години и половина затвор, той е на свобода. Завербуван от ГРУ през м. март 1938 г., той е обучаван и инструктиран за политическо убийство срещу получаване на банкова сметка с влог, в чужбина.Веднага след убийството, Петата колона масово, и нас- тойчиво, разпространява слухове, че генерала е убит от цар Борис, защото му опонирал, защото недопуснал цара и не- гови близки да прават далавери с военни доставки, защото щел да попречи да прават далавери с предстоящите военни доставки с отпуснатите 5 милиарда лева. Петата колона иска да има буря от възмущение, която да прерастне в метеж, дет- рониране, цареубийство, и да доведе република, гражданска война, комунизъм. На 13 октомври е направена целодневна военно-полицейска блокада на София, и са арестувани 200 разпросранители на слухове. Повервалите на слуховете не са в количеството, което да извърши това, което иска Петата колона. Опита е неуспешен.
  : 0 !
 • Анонимен 3.7 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  От опита на: Екатерина Велика, на следващите руски императори, и от личен опит в България, Германия, Китай, Испания, Сталин прави твърд, безпогрешен, извод: 1. Неговата пета колона, и агенту ра, са безсилни да вземат властта, ако нема дълга изтощителна война, или ако нема гражданска война, и че, все пак, при тези две алтернативи, дадедни поотделно, или заедно, НЕ е АБСОЛЮТНО сигурно взимането н виж още ›› а властта. 2. Но ако, поотделно, или заедно с двете алтернативи, има и трета алтернатива, а именно, нахлуване и окупация на червената армия, вземането на властта е АБСО ЛЮТНО СИГУРНО. И Сталин взима твърдото решение: ВСЕКОГА да има третата алтернатива, и окупационната армия да се нарича Освободителка, и "освободените" да є прават паметници. И Хитлер без да очаква световна война я получава.Преди идването на Рибентроп в Москва август 1939г. Сталин, прави в ПБ следното изказване:''може да се надеваме на изгодно за нас встъпване в войната. Опитът от последните 20 години показва, че в мирно време, в Европа, е невъзможно да има комунистическо движение, силно до такава степен, че болшевишката партия да вземе властта. Диктатурата на тази партия е възможна само в резултат на голема война...всички народи, попаднали под победоносна Германия ще станат наши съюзници. Ние ще имаме широко поле за световна революция...Требе да работим тази война, веднъж обявена, да продължи максимално дълго време. Требе да усилим пропагандната работа в воюващите страни, за да бъдем готови, когато войната завърши...'' - следва подло обявяване на война на България, окупиране и установяване на фактически руски протекторат на: България, Румъния, Унгария, Источна Германия, и поставяне на доминирани от съветски агенти терористични правителства, изпълняващи заповедите на тайни руски съветници. Петата колона тук се е прекръстила на Отечествен фронт
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Македонецъ 2 Македонецъ преди 3 месеца Профил на трол?
  Да ТЕФТЕРЧЕТО на АПОСТОЛ ВАСИЛ ЛЕВСКИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОЛИТИЧЕСКАТА ПРОГРАМА НА ЕДИНСТВЕНАТА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА НА ДЪРЖАВАТА./НАРОДНИЯТ ФРОНТ/. ДРУГИ ПРОСТО НЕ СА НЕОБХОДИМИ И ЕДИН ПАСТИР КОЙТО ДОРИ НЯМА И НУЖДА ДА ЗАЕМА КАКВИТО И ДА Е БИЛО ДЛЪЖНОСТИ. ГАРАНТ НА ДЪРЖАВНОСТА И РАЗВИТИЕТО НА НАРОДА.
 • Македонецъ 2.1 Македонецъ преди 3 месеца Профил на трол?
  УБЕДИТЕЛНИТЕ СХОДСТВА НА ТЕФТЕРЧЕТО НА АПОСТОЛ ВАСИЛ ЛЕВСКИ СЪС ЗЕЛНАТА КНИГА НА ПОЛКОВНИК ДРУГАРЯТ МУАМАР КАДАФИ СА ... УБЕДИТЕЛНИ. БОРБАТА СРЕЩУ ГЛОБАЛИЗМА*АТЛАНТИЗМА*ИСЛЯМИЗМА*ЛИБЕРАЛИЗМА В ТОЗИ МИЗЕРЕН ВИД Е ПОВЕЧЕ ОТ НЕОБХОДИМА. РЕАЛНОСТА СМАЗА БУРЖОАЗНИТЕ ОПРЕДЕЛЕНИЯ ЛЯВО/ДЯСНО , А ТЕЗИ ОПРЕДЕЛЕНИЯ РАЗДЕЛЯТ.
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Македонецъ 1 Македонецъ преди 3 месеца Профил на трол?
  Историята си прави най големите шеги . Ами днес ако ще е за Народа и България имаме нужда от нова Закон за защита на Коституцията на Р.България./ Така ще звучи най убедително и ще пресече всякакъв опит за някакви аналогии. Това означава няколко неща. Ами една Държава която ще трябва да се Възражда има нужда от няколко неща. Проста и ясна данъчна политика , Стимулиране на раждаемоста на Мнозинствот виж още ›› о обаче. ЛОВ НА соросоиди/ислямисти.
 • Македонецъ 1.1 Македонецъ преди 3 месеца Профил на трол?
  Конституционните изменения от 2010 са Противоконституционни зашото улесняват скритата федерализация на съюз на който Р.България е членка. НИЩО не може да ПРОТИВОРЕЧИ на първвите десет Члена. Единственото изключение е , допустима промяна на Столицата на Държавата.
  : 1 !
 • Македонецъ 1.2 Македонецъ преди 3 месеца Профил на трол?
  Практически един Народен Фронт с Пасир СТОМАНАТА ще възстанови или поне ще направи опит за възстановяване на Конституцията на Р.България Самата Конституция не е свещенна крава и по волята на Народа/Член*5/ тя може да се промени. В смисъл на премахването на партиите и Народни Комитети по места издигайки правилните хора за Народното Събрание на Р.България.
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.