Представиха специално адаптирана книжка за деца, посветена на Ботев

4306
Представиха специално адаптирана книжка за деца, посветена на Ботев

​​За гения в българската литература и публицистика говориха млади хора в навечерието на Деня на славянската писменост, българската просвета и култура. Пред пълната зала с деца, родители, ученици и студенти в Съюза на архитектите в София оживяха в думи и илюстрации личността и делото на Христо Ботев.

Авторите Ивайло Кючуков и Райчин Генов представиха специално адаптираната за деца книжка, посветена на поета революционер. Тя е вторият по рода си двуезичен сборник с кратки разкази след изключително успешния проект „Разкажи ми за Левски“.

Авторите Райчин Генов и Ивайло Кючуков

Мисията на книгата е да скъси дистанцията между Ботев и детето, което за първи път се запознава с неговата биография, и да помогне на подрастващите да обикнат един от най-големите герои на България. Разказите описват живота и борбата на поета, разказват за характера и силата му, за вярата и убежденията му, за силата на духа и мечтата за свобода.

"Искаме тази книга да допринесе за формирането на ценности като родолюбие, национална гордост и високо българско самосъзнание, които са от изключително значение за пълноценното развитие на подрастващите“, споделят за своя сборник авторите Ивайло Кючуков и Райчин Генов.

Марио Мишев, "Българска история"

Книгата се издава и разпространява от сдружение „Българска история“, което подаде ръка на проекта, а самата книжка е адаптирана и илюстрирана за най-малките от художника Николета Карайончева.

Снимки: Румен Скрински/Actualno.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги