10 министри от кабинета ще се явят на парламентарен контрол

660
10 министри от кабинета ще се явят на парламентарен контрол
Снимка: БГНЕС

Десет министри от кабинета ще се явят на парламентарен контрол в петък, 21 юли.

Пръв на трибуната ще застане вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Към него има само два въпроса – единият е относно разпродажба на военни клубове в страната, а вторият относно финансовото състояние на "ТЕРЕМ - ЛЕТЕЦ" ЕООД и сключвани договори от дружеството.

Бойко Борисов ще отговаря в парламента за бъдещето на ЕС и за обща евроармия

Премиерът Бойко Борисов ще участва тази седмица в парламентарния контрол и първият въпрос, на който ще отговори, е на лидера на БСП Кор...

Веднага след Каракачанов на парламентарната трибуна ще застане министърът на правосъдието Цецка Цачева, която в предишния кабинет бе председател на парламента. Към нея също има два въпроса. Първият е от депутата Павел Шопов относно строителство и въвеждане в експлоатация на нови места за изтърпяване на наказанията, а вторият въпрос е от Васил Антонов и е относно конкретни действия срещу практиката за назначаване на изтърпяващи наказание "лишаване от свобода" на длъжности в българските затвори, предаде БГНЕС.

Третият препитан министър ще бъде на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той ще трябва да дава отговори на общо 13 въпроса, сред тях: относно строителството на пътя Бургас-Несебър-Слънчев бряг; относно замърсяване на питейна вода с арсен в три малки населени места в област Монтана; относно преустановена процедура за съгласуване и реализиране на Хидровъзел "Брезница" в община Гоце Делчев; относно завършване на републикански път I-7 - Върбишки проход и др.

Четвърти в контрола ще се включи Бисер Петков, министър на труда и социалната политика. Той ще отговори на въпрос относно тенденцията за рязко намаляване на броя на осиновяванията.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев също ще участва в контрола. Към него има общо 6 питания и въпроси.

Нинова към Главчев: Настоявам да осигурите министър-председателя лично

Настоявам да осигурите министър-председателя лично. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към председателя на Народното събрани...

Вълчев ще трябва да даде отговори на въпроси относно условията за получаване на стипендии от ученици след завършено основно образование, които са с трайни увреждания и/или без родители и относно условията и реда за допълнително финансиране на средищните детски градини и училища.

Министърът на културата Боил Банов ще отговаря пред депутатите за разходването на предвидените финансови средства за българското председателство на Съвета на ЕС 2018, както и на въпрос относно подготовката на НДК за председателството. Банов ще бъде питан и за финансирането на читалищата.

В парламентарният контрол ще участват още министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на околната среда Нено Димов и министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика