18 години затвор за британеца, удушил 11-годишния Станислав

2121
18 години затвор за британеца, удушил 11-годишния Станислав
Снимка: iStock/Guliver

Британският гражданин живеел от няколко години в селото преди да нападне детето. Седмица преди убийството, той замерил с дърво Станислав, тъй като детето било ритнало кучето му, което го лаело и се опитвало да го захапе.

На 4 януари 2012 година майката на Станислав го изпратила да занесе храна на възрастен трудноподвижен техен съсед. Пътят на детето минавал покрай дома на подсъдимия Бел, който по това време се намирал пред къщата. Кучето на подсъдимия отново залаяло Станислав, поради което той го ритнал.

Едно от момчетата, обвинени в убийство на таксиметров шофьор, остава в ареста

Окръжният съд в Русе остави за постоянно в ареста единия от 17- годишните младежи, обвинени в убийството на таксиметровия шофьор, извър...

Дейвид Бел чул жалното квичене на кучето Лайка и това много го ядосало. Приближил се до детето и го ударил силно в лицето, след което започнал да крещи и да го друса. След това навил яката на връхната му дреха и започнал да го души, като същевременно го питал дали той е надраскал колата му и е отровил кучето му.

Въпреки че Станислав отричал, подсъдимия го хванал през врата и го повлякъл в северна посока от селото към десния склон на дере, което водело към реката. Убеден, че го е удушил, ритнал детето в областта на тила и втори път в тялото, захвърлил настрани торбичката с храна и тръгнал обратно към дома си.

Около 17:50 ч. майката на Станислав се притеснила за него и тръгнала да го търси из селото, отишла и до дома на кметския наместник, който подал сигнал на телефон за спешни повиквания 112. Едва на 21 януари 2012 година тялото на детето било открито.

В хода на разследването бил проведен и следствен експеримент, по време на който Бел подробно описал как е удушил детето и завел присъстващите до мястото, където било намерено тялото на детето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com